Ansamblul Folcloric „Nuntașii Bihorului” din Oradea a reprezentat România la ediția cu numărul 13 a Festivalului Internațional „Meeting of Podlasie”, eveniment ce s-a desfășurat în perioada 31 iulie - 5 august 2018, în Polonia.

 

 

La acest festival, Ansamblul Folcloric Nuntașii Bihorului” a fost reprezentat de soliștii Maria Haiduc, Florica Ruja și Alexandru Mihai Carțiș, precum și de nouă perechi de dansatori și patru instrumentiști, conduși de prof. Marius Marcu.

Programul artiștilor noștri a cuprins cântece și dansuri din zone diferite ale Bihorului, precum și din zona Năsăudului.

„Este pentru prima dată când luăm parte la acest festival, fiind alături de opt ansambluri din Polonia, precum și de alte ansambluri din: Taiwan, Canada, Georgia, Slovacia, Lituania și Portugalia. Nu este un festival concurs, ci un festival de promovare a valorilor tradiționale, specifice fiecărei culturi în parte. Acest festival are și o semnificație deosebită, deoarece Polonia sărbătorește 100 de ani de la înființarea celei de-a doua Republici Poloneze”, ne-a declarat interpreta Florica Ruja.

Festivalul Internațional „Meeting of Podlasie” s-a desfășurat în perioada 31 iulie – 5 august, în mai multe localități din Polonia, printre care amintim: Bransk și Bielsk Podlaski.

Conducerea Ansamblului este asigurată de: Dinu Avram - președinte, Viorica Tramonte - vicepreședinte și Florica Ruja – secretar.

De menționat că, pe lângă aportul financiar propriu, pentru participarea la acest festival internațional, ansamblul a fost sprijinit de Consiliul Județean Bihor, prin Direcția Social Comunitară.