Credincioşii au venit cu mic cu mare au venit să se închine la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, de la Mănăstirea Hodoş Bodrog, din judeţul Arad. Sfânta icoană a ajuns sâmbătă la Mănăstirea Sfintei Cruci din Oradea, iar pentru aducerea ei pe plaiuri bihorene şi-au dat binecuvântarea PS Sa Sofronie, episcopul ortodox al Oradiei, şi PS Sa Timotei al Aradului, Ienopolei şi Hălmagiului. Această bucurie duhovnicească a fost cu atât mai mare cu cât Mănăstirea Sfintei Cruci a împlinit 17 ani de la înfiinţare, prilej cu care ieri PS Sa Sofronie a săvârşit Liturghia Arhierească înconjurat de un sobor de preoţi.

Ceremonia de primire a icoanei a fost una impresionantă. La momentul sosirii ei, au început să bată clopotele şi zeci de măicuţe i-au ieşit în întâmpinare ţinând prapuri în mână şi bătând toaca. "Maica Domnului ne cercetează, iată, prin această icoană de la Mănăstirea Hodoş Bodrog, din Arad, una dintre cele mai vechi icoane făcătoare de minuni din ţară", a spus părintele Atanasie, duhovnicul Mănăstirii Sfintei Cruci, menţionând că aducerea acestei icoane reprezintă şi o încununare a eforturilor măicuţelor de aici, care au trudit şi s-au rugat neîncetat pentru a putea serba, aşa cum se cuvine, cel de-al 17-lea an al existenţei mănăstirii. "Icoana a stat mulţi ani ascunsă în pământ. Legenda spune că mănăstirea de la Hodoş Bodrog s-a construit pe locul în care un taur, pe nume Hodoş, a descoperit o icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul Iisus. Oamenii au ridicat o biserică şi de atunci aşezământul poartă numele Hodoş-Bodrog", a mai spus părintele Atanasie. Pelerinajul la sfânta icoană a continuat şi ieri, când Mănăstirea Sfintei Cruci a împlinit 17 ani de la înfiinţare, prilej cu care ieri PS Sa Sofronie a săvârşit Liturghia Arhierească înconjurat de un sobor de preoţi.

Mănăstirea Sfintei Cruci a luat fiinţă în anul 1992, fiind amplasată pe strada Făcliei, într-un loc unde înainte de această dată nu exista nici o aşezare. În locul sterp, specific zonei, se înalţă azi, din credinţă pentru credincioşi, această adevărată comoară a Transilvaniei...