Mare bucurie duminică, la Hotelul Continental din Oradea, unde peste 30 de boboci în informatică, cu vârste între 7 și 12 ani, și-au prezentat primele proiecte create cu propriile mânuțe, în fața colegilor, a părinților și bunicilor.

 

Asociația Smart Learning Center a organizat duminică, 13 ianuarie, de la ora 13.00, Gala Proiectelor Smart – Informatică pentru copii, care a avut loc la Hotel Continental Forum, Sala Paladium.

„Această gală este pentru noi o sărbătoare, nu o serbare. Cred că avem cu ce să fim bucuroșI, dacă ne uităm la ce copii talentați avem. Viitorul sună bine”, a spus, la începutul evenimentului, Rodica Ardelean, președintele Asociației Smart Learning Center.

Început cu o prezentare video de 5 minute, cu secvențe din timpul activităților desfășurate „la clasă”, evenimentul a fost o încunuare a unui nou modul de inițiere în programare pentru copii cu vârste între 7 şi 12 ani, desfășurat din septembrie 2018, până în ianuarie 2019.

Primul micuț care s-a prezentat în fața audienței, înarmat cu un microfon și un videoproiector, în fața unui laptop, a fost Ștefan Hârjău, de 8 ani. Acesta și-a învins emoțiile și a prezentat proiectul „Difuzorul uriaș”, un difuzor care a răspuns prompt comenzilor din software, spre încântarea publicului. Al doilea proiect, făcut tot în programul Microbit, a fost „Suma a două numere”, un minicalculator de buzunar, realizat de Maria Hârjău, de 11 ani. Primul proiect realizat cu programul Scratch a fost „Pony”, al Taniei Vușcan, un joculeț mic cu un ponei care trebuia să sară peste stânci și să ajungă la un cadou.   

Ajunsă la ediția a cincea, Gala și-a propus să încurajeze și să răsplătească efortul copiilor isteți și curioși. Cei peste 30 de copii au prezentat jocuri sau animaţii realizate în limbajul Scratch, pagini de WEB realizate cu HTML și CSS și chiar proiecte de mini-robotică bazate pe controlerul Microbit.