Holuri pline, multe zâmbete și aplauze ieri, la ora 12.00, în Corpul B al Cetății Oradea, unde a fost vernisată expoziția „România, 100 de talente”, compusă din lucrări ale elevilor de le Liceul de Arte din Oradea.

La vernisaj au participat, printre alții, directoarea adjunctă a Liceului de Arte, Gabriella Nagy, Angela Lupșea, din partea Muzeului orașului Oradea, și criticul de artă Ramona Novicov.

„Scopul artei nu este să reprezinte aparenţa exterioară a lucrurilor, ci semnificaţia lor interioară, susținea Aristotel și cred că prin intermediul acestei expoziții elevii arată lumii nu doar ceea ce pot ei vedea, ci și ceea ce se ascunde dincolo de aparențe”, a spus Gabriella Nagy.

Ramona Novicov a vorbit despre calitatea lucrărilor, subliniind că ar putea fi expuse în orice galerie de artă respectabilă din Oradea.

„Este foarte greu să lucrezi bine cu negrul și am văzut lucrări excepțional făcute, ceea ce îmi arată multă maturitate. Nici nu ți-ai da seama, dacă nu ai ști, că expoziția este a Liceului de Artă. Lucrările de aici ar putea fi expuse în orice galerie din oraș. Asta arată multă muncă, atât din partea voastră, cât și a profesorilor”, a spus, printre altele, Ramona Novicov.

Evenimentul a fost presărat cu intervenții artistice ale elevilor de la secția de muzică.