Pentru a marca Ziua Poliţiei Române, polițiștii bihoreni au organizat, vineri, un eveniment dedicat în primul rând celor mici, care au fost așteptați în curtea Cetății Oradea la demonstraţii, exerciții cu câinii de serviciu şi expoziţii cu autoturismele sau armele din dotarea poliţiştilor. 

Sute de copii au sărbătorit, alături de polițiștii bihoreni, Ziua Poliției Române, un eveniment devenit deja tradiție, fiind organizat în fiecare an în preajma datei de 25 martie. Polițiștii de prevenire i-au așteptat pe cei mici cu legitimații de „Polițist pentru o zi”, cu insigne, autocolante dar și cu jocuri și concursuri din domeniul prevenirii criminalității. Copii au putut asista la prezentarea laboratorului de siguranță rutieră, a motocicletelor de serviciu și a autoturismelor de serviciu din dotarea polițiștilor rutieri dar și a sistemului de cercetare la fața locului, a aeronavei fără pilot precum și a pistolului radar, a aparatelor etilotest, drugtest și a sonometrului.

De asemenea, a fost organizată o expoziţie cu armamentul şi tehnica din dotarea Poliţiei Bihorene și standuri de documentare - informare. Alături de copii au fost prezenți și luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale. Cele mai așteptate momente au fost demonstrațiile, în eveniment fiind implicate și echipe canine, formate din câinii de serviciu și instructorii acestora, care au efectuat scurte demonstrații de dresaj.