Sub genericul „Simfonia Marii Uniri”, joi, 30 august, în Piața Unirii din Oradea, va avea loc un concert vocal-simfonic extraordinar dedicat Centenarului.

 

Joi, 30 august, începând cu ora 19.00, în Piața Unirii, va avea loc un concert vocal-simfonic extraordinar dedicat Centenarului, intitulat „Simfonia Marii Uniri”.  Cu acest prilej, vor evolua Corul și Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Oradea, soprana Tatiana Costiuc (R. Moldova) și violonistul Remus Rîmbu.

Potrivit organizatorilor, evenimentul are un dublu scop: de celebrare a 100 de ani de la Marea Unire, precum și un scop caritativ, de sprijinire, prin achiziția de instrumente muzicale, a artiștilor din Republica Moldova, teritoriu care, în urmă cu un secol, făcea parte din teritoriul României.

Pentru marcarea acestui eveniment istoric, dirijorul orădean Romeo Rîmbu a pregătit un program deosebit, cu partituri celebre, creații ale lui Ludwig van Beethoven, Wolfgang Amadeus Mozart, Gioacchino Rossini, Giuseppe Verdi, Ciprian Porumbescu etc.

În vederea susținerii acestui scop caritabil, spectatorii sunt poftiți să facă donații de 50 de lei, în urma cărora vor primi invitații pentru locurile pe scaune, asigurate de către organizatori. Invitațiile se pot obține de la casieria Teatrului Regina Maria, de luni până vineri, între orele 12.00-18.00, iar sâmbătă și duminică, între orele 10.00-13.00.

Concertul este organizat de Rotary Club Oradea, cu sprijinul familiei Rotary locale, și anume: Rotary Club Oradea 1113, Rotary Băile Felix și Rotaract Club Oradea.

„Mulțumim pentru sprijinul și suportul financiar oferit Primăriei municipiului Oradea, prin Asociația pentru promovarea turismului - APTOR, Consiliului Județean Bihor, prin Direcția de dezvoltare și implementare proiecte - DDIP, precum și sponsorilor, care au răspuns cu promptitudine și cu sensibilitate la apelul nostru”, au transmis organizatorii evenimentului.