Asociaţia Dacia Varadinum organizează, în intervalul 21-23 iulie, în parcarea Era Shopping Park Oradea, cea de a patra ediţie a evenimentului auto Dacia Varadinum.

„Spre deosebire de alte întalniri organizate în Romania în peisajul auto, Dacia Varadinum nu şi-a propus să promoveze modele Dacia de o anumită vârstă, anumite specificaţii ori apartenenţe la diverse cluburi. Din contră, Dacia Varadinum strânge în acelaşi loc, o singură dată pe an, la Oradea, cât mai multe automobile Dacia, indiferent de model, an de fabricaţie ori stilul adoptat”, menţionează organizatorii, adăugând că astfel se asigură caracterul relaxat şi amical al întalnirii: „Ai o Dacie de care eşti mândru? Perfect, hai cu ea la Oradea şi arată-ne-o şi nouă!”

Asociaţia Dacia Varadinum precizează că evenimentul reprezintă materializarea unei idei mai vechi, apărută în urmă cu aproximativ 15 ani, în momentul în care întâlnirile monomarcă Dacia începeau să prindă contur în România. Prima ediţie a fost organizată în anul 2020, „în pline restricţii de ordin pandemic”, sub sloganul „Hai cu Dacia la Oradea!”. „Lucrurile s-au pus în mişcare de la sine, aşa că iată că suntem înaintea evenimentului Dacia Varadinum 4, ediţie la care numărul estimat al participanţilor este dublu faţa de cel din 2020, lucru care bineînţeles ne bucură, dar ne şi obligă”, anunţă organizatorii.

Ediţia din acest an va avea loc între 21 şi 23 iulie şi urmează, în mare parte, linia ediţiilor precedente. Punctul culminant al evenimentului are loc în data de 22 iulie, în intervalul orar 12.00 – 15.00, şi este reprezentat de expoziţia maşinilor participante. Astfel, în parcarea Era Shopping Park Oradea (Calea Aradului 62), iubitorii mărcii naţionale vor putea admira între 60 şi 80 automobile Dacia, fiecare specială în felul ei. Accesul la eveniment este gratuit, iar vizitatorii prezenţi la expoziţie vor putea vedea „atât maşini recondiţionate la specificaţiile de fabrică, cât şi maşini modificate, destinate competiţiilor sportive, maşini produse în serii mari, cât şi prototipuri, atât maşini modificate prin „tuning”, dar şi maşini care păstrează cu rigurozitate echipările de uzină”. Pe perioada expoziţiei vor avea loc concursuri amuzante cu tematică auto, menite să contribuie la crearea unei atmosfere plăcute.

Organizatorii vă urează deja clasicul „Hai cu Dacia la Oradea!” şi vă invită să luaţi parte la acest eveniment unic la nivel naţional, care are loc anual, la Oradea.

Asociaţia Dacia Varadinum este o organizaţie non-profit care are ca scop promovarea în paralel a modelelor de autovehicule Dacia, indiferent de specificaţii, dar şi a oraşului Oradea ca destinaţie turistică.