Reprezentanții Coaliției pentru Familie au susținut la Hotel Continental Forum, Oradea, o conferință de presă, prilejuită de evenimentul pe care îl organizează mâine, 24 martie, cu o zi înainte de Buna Vestire.

 

Coaliția pentru Familie susținută de toate Cultele Creștine din România organizează mâine, de la ora 14.30, o Adunare publică în Piața Unirii din Oradea, pentru a cere modificarea articolului 48 din Constituția României în sensul definirii familiei astfel: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația şi instruirea copiilor.”

Din prezidiu au făcut parte oameni din diverse domenii de activitate: pr. Călin Popa, reprezentant al Bisericii Ortodoxe Române, dar și al celorlalte culte creștine; Florin Iosif, în calitate de reprezentant al unei familii cu copii mici, Monica Costea, mamă de adolescenți și profesor, Alina Bonchiș, avocat, Gabriel Vișan, din partea Centrului Puls Oradea. Moderatorul evenimentului a fost Daniel Burtic, purtător de cuvânt Coaliţia pentru Familie Bihor.

„Scopul acestei conferințe este de a avea o relație deschisă cu mass-media și să putem răspunde întrebărilor, pentru că, din județul Bihor, pentru proiectul de modificare a Constituției, au semnat 103.000 de persoane. Prin urmare, este corect ca acești oameni să fie informați despre acest demers. E adevărat că inițiativa noastră e blocată în proceduri sau că se prelungesc procedurile, dar asta nu înseamnă că ceva se oprește. Lucrurile s-au dus prea înainte ca să poată fi oprite”, ne-a declarat Daniel Burtic.

Potrivit acestuia, la Adunarea publică și la Marșul pentru viață vor participa oameni de toate confesiunile și etniile din Oradea, dar și din Ungaria, Austria și Italia. De asemenea, în premieră, pe lângă ceilalți slujitori ai Bisericii, va fi prezent și PS Siluan, episcopul ortodox Român al Ungariei.

„La această Adunare publică, dorim să exprimăm convingerea că familia este creaţia lui Dumnezeu. Ea trebuie să fie apărată prin legi drepte şi prin măsuri care să creeze cadrul pentru o dezvotare armonioasă a copiilor şi a tinerilor şi să asigure un trai decent pentru fiecare persoană din familie. Coaliția pentru Familie reprezintă cei trei milioane de români care au semnat pentru modificarea Constituţiei”, a menționat Daniel Burtic.

Adunarea publică va fi urmată de Marșul pentru viață, pe traseul: Piața Unirii - Catedrala Ortodoxă Învierea Domnului (unde va fi o oprire de 15 minute) - Centrul Civic - Calea Clujului - Piața Tineretului.

Desfăşurat de opt ani în România, Marşul pentru viaţă a devenit deja o tradiţie naţională, prima ediţie având loc în anul 2008, la Timişoara. Anul acesta, „Marșul pentru viață” se desfășoară sub sloganul „O lume pentru viață”, în peste 300 de localități din România și Republica Moldova.