După șase ani de pauză, o nouă echipă de dansatori a intrat în lumea competițiilor naționale și internaționale de dans. Dansatorii de la Academia Ars Nova Oradea au urcat pe podium în cadrul Dance Star Romania Open, competiție care a aliniat la start peste 1.500 de dansatori din vestul României.

 

 

Evenimentul s-a desfășurat sâmbătă, 3 martie, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca. A fost o competiție de anvergură, la care au fost prezenți peste 1.500 de dansatori din vestul României, fiind cea de-a doua etapă de calificare pentru World Tour, prima desfășurându-se în București, în perioada 24-25 februarie, cu participarea a 2.000 de dansatori. Jurizați de un juriu internațional, aceștia au trăit emoții intense, într-o atmosferă incendiară, fiind aplaudați la scenă deschisă de un public numeros și „implicat”.

Ars Nova a participat cu o echipă formată din 18 de dansatori, cu patru coregrafii, la secțiunile acro dance, open și contemporan modern, câștigând trei titluri de locul 1 și unul de locul 2. Marea realizare a orădenilor noștri este calificarea, cu toate cele patru coregrafii, la World Tour Dance Star, eveniment care va avea loc în perioada 23-27 mai, în localitatea Porec, din Croația.

„Sperăm într-o participare cât mai bună și la clasări pe podium”, a declarat Teodora Lăzuran, antrenoarea echipei.

Dansatorii orădeni care au cules aplauze la Dance Star 2018 sunt următorii:

Vanessa Bondor, Sonia Fazekas, Bianca Florescu, Alina Iacobescu, Darius Mabda, Alexandra Marami, Flaviuc Popa, Anastasia Stanciu, Carina Stanciu, Diana Tirla, care au obținut locul 1, la contemporan modern - grup children;

Giula Baran, Daria Cocoș, Maria Crăciun, Natalia Moldovan, Natalia Petruț, Ștefania Stanciu, Daria Tatar, Yanisia Trip - locul 1, la open grup mini; Alexandra Marami - locul 1, la open solo children și Diana Tirla - locul 2, la acro dance solo mini.

Felicitări, tuturor!