"Reversul Medaliei" - lansată la Oradea - O carte cât o viaţă
Atmosferă relaxată la Lotus Center cu ocazia lansării cărţii uneia dintre cele mai mari sportive ale ţării, Andreea Răducan. Olimpica a urcat pe scenă alături de naţionala de polo a României, proaspăt calificată la Olimpiada de la Londra, şi a dialogat o oră cu orădenii, nerăbdători să afle mai multe despre viaţa de gimnast, înainte de a deschide cartea.
Primii care au ajuns la locul în care Andreea Răducan avea să îşi lanseze cartea, au fost copiii. Aceştia au fost cei mai activi promotori ai sportivei, aplaudând-o şi încurajând-o pe tot parcursul lansării. "Am scris această carte pentru a răspunde la întrebările care mi-au fost puse în nenumărate rânduri, cu privire la viaţa de gimnast: dacă este adevărat că gimnastele trăiesc o săptămână cu o frunză de salată, cum am trecut peste momentul în care mi-a fost luată medalia de la Sydney sau cum este viaţa în cantonament. Toate aceste informaţii, şi multe altele pot fi găsite în "Reversul Medaliei", carte pe care am dedicat-o tatălui meu care nu mai este printre noi", a spus Andreea Răducan în faţa a peste o sută de persoane. Deşi a recunoscut că are acasă aproximativ 150 de medalii, Andreea Răducan a fost încântată să mai primească încă una, cea de "Campioană a sufletelor", înmânată de prefectul judeţului Bihor, Claudiu Pop, prezent şi el la lansare.
Olimpiada, culmea emoţiilor
Cel mai important eveniment din viaţa unui sportiv este participarea la olimpiadă. Tocmai de aceea, pentru a vorbi despre olimpiadă au fost invitaţi să urce pe scenă băieţii din naţionala de polo a României, calificată după aproape două decenii, la Olimpiada de la Londra. Sportivii au fost prezentaţi orădenilor şi au răspuns pe rând întrebărilor Andreei şi ale publicului. Aceştia au vrut să ştie cum este viaţa de sportiv, cum sunt cantonamentele sau cât timp se antrenează pe zi. Cea mai interesantă întrebare adresată de public gimnastei, a fost cum se poate face faţă emoţiilor, acolo, pe bârnă sau saltea. "Nu este deloc uşor, trebuie să te debarasezi de toţi cei din sală, sau de milioanele de ochi ale oamenilor din spatele ecranului, printre care se află şi ochii părinţilor tăi, pentru câteva minute. Trebuie să te concentrezi doar asupra a ceea ce ai învăţat şi ştii că trebuie să faci. Foarte importantă este aici şi experienţa, participarea la competiţii. Ea te ajută să fii sigură pe tine în faţa bârnei şi înainte de a-ţi începe exerciţiul. Oricum, de emoţii nu scapi pentru că aproape niciodată exerciţiul nu îţi iasă perfect, aşa cum îţi iasă la antrenamentele pe care le faci înainte", a spus Andreea. După ce a trecut prin Craiova, Braşov, Sibiu, Cluj-Napoca, Timişoara şi Oradea, turneul de promovare a cărţii autobiografice "Reversul medaliei" va continua pe 23 iunie la Iaşi şi se va încheia pe 30 iunie, la Constanţa. Conform sportivei, cartea va fi lansată în toamnă şi în Statele Unite ale Americii. "Reversul medaliei" este un proiect susţinut de compania RDS & RCS, avându-i ca parteneri pe: Brenntag, Hyundai, Tarom, Yves Rocher, Stephanie Anais 1974 şi World Class.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.