Sub genericul „Noi vrem să ne unim cu țara”, miercuri, 28 noiembrie, la Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea, a avut loc un spectacol literar-muzical, susținut de elevii clasei a III-a C de la Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir”.

Elevii clasei a III-a C de la Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” din Oradea, sub îndrumarea prof. Doina Lung, au susținut miercuri, 28 noiembrie, un spectacol literar-muzical, intitulat „Noi vrem să ne unim cu țara”. Programul a avut loc la Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu”, și a cuprins poezii patriotice și cântece patriotice vechi dedicate Zilei Naționale a României. Copiii au fost acompaniați de instrumentiștii: Ionuț Crișan, la taragot, Ioan Rus, la acordeon, Florin Vaida, la vioară, și Florin Copil, la tobă.

Printre cei prezenți la eveniment s-au numărat comisar-șef Aura Sima, directoarea adjunctă a Școlii de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu”, profesori și elevi ai școlii, dar și invitați: general de brigadă în rezervă dr. Vasile Creț, inspectorii școlari Felicia Ianța și Florin Negruțiu și prof. dr. Viorica Popa, directorul Școlii Gimnaziale „Dimitrie Cantemir” Oradea.

„Scopul activității a fost de a insufla copiilor sentimentul patriotic, dragostea de țară, dar și a respectului acordat eroilor neamului, veteranilor, tuturor celor care s-au sacrificat pentru a ne lăsa o țară liberă și unită, dar și reînvierea evenimentelor petrecute în urmă cu 100 de ani”, ne-a declarat prof. Doina Lung.

De Ziua Națională a României, elevii clasei a III-a C, însoțiți de prof. Doina Lung, au împărțit stegulețe, au participat la depunerile de coroane și au susținut un program artistic în Piața Unirii. 

În data de 19 noiembrie, general de brigadă în rezervă dr. Vasile Creț s-a aflat la Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” din Oradea, ocazie cu care le-a vorbit elevilor despre evenimentele premergătoare Unirii de la 1918. De asemenea, invitatul a oferit prof. Doina Lung și prof. Viorica Popa Medalia „Crucea comemorativă a celui de-Al Doilea Război Mondial 1941-1945”, în semn de apreciere pentru activitatea desfăşurată în slujba patriei.