Bucurie pentru copiii și părinții de la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” din Oradea.

Ieri, de la ora 17.00, a avut loc primul „Atelier al lui Moș Crăciun”, în cadrul căruia 60 de elevi au pictat, alături de părinți, figurine de turtă dulce care vor ajunge la persoanele nevoiașe.

Evenimentul este parte a unui proiect desfășurat în perioada 28 noiembrie – 20 decembrie la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” și este cofinanțat de Consiliul Județean Bihor, în parteneriat cu Asociația Dascălilor Bihoreni.

Pe tot parcursul proiectului sunt implicați peste 300 de voluntari. Beneficiare sunt în jur de 500 de persoane, bătrâni și copii.

„Vom merge să colindăm copiii cu probleme și vârstnicii și le vom dărui din lucrurile pe care le facem sau le strângem pentru ei. Vorbim despre dulciuri, jucării din baloane, un CD cu colinde, icoane pe sticlă, pachete. Beneficiari vor fi 120 de copii de la CSEI nr. 1 Tileagd, 146 de la CSEI nr. 1 și 2 din Oradea, 29 de persoane de la Căminul pentru persoane vârstnice - Vasiliada din Nufărul, 45 de la Căminul din Velența, 60 de copii de la Şcoala Gimnazială „Lucreţia Suciu” din Oradea, persoane de la Cantina Socială a Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea plus cei de la Asociația Nevăzătorilor și Asociația Hipoacuzicilor și copilașii de la Spitalul Municipal, cărora nu le vom putea duce decât jucării din baloane”, a spus, pentru Crișana, profesoara Stela Tăut.

Ineditul acestor activități constă în faptul că, alături de copii, sunt implicați și părinții care lucrează împreună pentru a le aduce bucurii nevoiașilor.