Preşcolarii şi elevii din clasele primare din cadrul Şcolii Gimnaziale Lunca au avut parte de altfel de cursuri vineri, 17 ianuarie, când profesori din cadrul International School of Oradea le-au trecut pragul.

Vizita cadrelor didactice de la International School of Oradea (ISO) a avut loc în cadrul unui parteneriat educaţional încheiat între cele două instituţii de învăţământ şi a vizat nu doar elevii, ci şi părinţii lor. Astfel, pentru a putea fi la curent cu noile tehnologii la care copiii lor au acces şi pentru a putea verifica siguranţa copiilor, părinţii au fost invitaţi la un workshop intitulat Digital Parenting. Workshopul a fost susţinut de directorul ISO, profesorul Ahmet Dundar. „Am discutat, în cadrul atelierului, despre siguranţa copilului în mediul online şi despre starea de bine în era digitală. Totodată, discuţiile au vizat mijloacele şi metodele inovative pe care se bazează învăţământul astăzi”, a declarat Ahmet Dundar. În timp ce părinţii participau la workshopul amintit, elevii din clasele primare, precum şi cei de la grădiniţă au fost implicaţi în activităţi în limba engleză. Cei mici au avut ocazia de a asculta poveşti noi, pe marginea cărora au purtat discuţii cu cadrele didactice. Ulterior, copiii au recreat povestea şi au construit marionete din hârtie pentru a da viaţă personajelor.

„Copiii au fost receptivi, încântaţi să ia parte la activităţi. Ne bucurăm şi îi aşteptăm să ne întoarcă vizita la International School of Oradea”, a spus Carmen Ungur-Brehoi, profesoara de la ISO. Aceasta a fost prima activitate desfăşurată de către ISO în parteneriat cu o şcoală din judeţul Bihor. „Ne dorim să realizăm cât mai multe astfel de colaborări cu şcolile din judeţul nostru. Ne dorim să împărtăşim cunoştinţele, bucuria învăţării şi entuziasmul cunoaşterii” a spus Anca Popa, admission officer al ISO.

Copiii au fost susţinuti şi supravegheaţi şi de cadrele didactice ale şcolii din Lunca: Adela Cret, Violeta Deliman, Carmen Fășie, Angela Ilies. La finalul activităţii, eforturile tuturor copiilor au fost răsplătite cu jucării.