Școlile primare și gimnaziale care doresc formarea unei viitoare generații de adulți responsabili față de mediul înconjurător se pot înscrie, până pe 13 octombrie, în programul Școala Ecoterrienilor.

Școala Ecoterrienilor se va desfășura în perioada 28 septembrie 2023 - 10 iulie 2024 și are drept obiectiv conștientizarea elevilor asupra importanței protecției mediului și a colectării separate a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (inclusiv surse de lumină) și de baterii.

În ediția 2022-2023, cele 311 școli înscrise au colectat 75 de tone de deșeuri de echipamente electrice și electronice și 9 tone de deșeuri de baterii și acumulatori - rezultate care arată implicarea profesorilor și a elevilor, din ce în ce mai mare, față de comportamentul corect în ceea ce privește colectarea separată a DEEE și DBA.

Înscrierile pentru ediția 2023-2024 se fac până pe 13 octombrie 2023, accesând și completând un formular disponibil pe site-ul ecotic.ro. Sunt invitate să se înscrie în program școlile primare sau gimnaziale. Școlile încrise și confirmate în program vor primi un set de materiale de informare și educație ecologică, cât și un set de recipiente în care vor putea colecta deșeuri de echipamente electrice şi electronice, corpuri de iluminat și deșeuri de baterii și acumulatori. Activitățile se vor desfășura concomitent cu lecțiile de la clasă.

 Având două componente importante (cea de conștientizare și cea de colectare), organizatorii au decis premierea școlilor care se implică în ambele componente ale programului. Astfel, vor fi premiate școlile care vor realiza lecții, activități practice și vor colecta DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electronice) și DBA (deșeuri de baterii și acumulatori). Premianții vor primi vouchere cadou care vor putea fi folosite pentru digitalizarea și dotarea cu echipamentele necesare pentru buna desfășurare a activităților de educație, în școlile cu cele mai bune rezultate în cadrul programului.

Totodată, pentru recunoașterea eforturilor depuse de-a lungul anului în realizarea activităților, organizatorii vor acorda un premiu celui mai implicat profesor.

Detalii despre campanie și regulamentul acesteia sunt disponibile pe pagina dedicată campaniei ecotic.ro, scoalaecoterrienilor.