În fiecare an, Săptămâna altfel este așteptată cu mult entuziasm atât de prichindeii grădiniței, cât și de profesoarele în educație timpurie de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 42, Maria.
 

Așa s-a întâmplat și în acest an, când, pe lângă activitățile desfășurate în incinta grădiniței, prichindeii au avut parte și de mici excursii. Prima ieșire a fost chiar în prima zi a săptămânii, prichindeii fiind duși la Oradea Shopping City, unde au vizionat, unii poate pentru prima oară, un film animat și anume faimosul Kung Fu Panda. A doua zi copiii au putut intra în rolul unui bucătar – Master chef pentru o zi, cu ajutorul domnului chef Marius Bot, de la Hotel Nevis, care le-a acaparat atenția și le-a dezvăluit câteva secrete despre alimentația gustoasă și sănătoasă. La sfârșit copilașii, îmbrăcați în costumul de chef, au degustat mult apreciatele wafe cu fructe. După degustare, spre marea bucurie a prichindeilor, în curtea grădiniței a sosit o autospecială de pompieri. Pompierii i-au lăsat pe copii să „stingă focul” cu furtunul de apă, să poarte faimoasa cască pe cap și să urce în imensa mașină de pompieri.  
Miercuri – Stomatologul ne sfătuiește - a fost o zi dedicată igienei dinților. Cei mici, alături de doctorul stomatolog, Cata Laurențiu Adrian, au învățat despre alimentația sănătoasă, periajul corect al dințișorilor, precum și despre igiena dentară. Prichindeii au primit câte o diplomă, un tabel unde să bifeze de câte ori se spală pe dinți, precum și un lănțișor în formă de dinte, pe care îl pot folosi atunci când îi vizitează pentru prima oară Zâna Măseluță.
În penultima zi, au făcut o vizită la ferma de văcuțe din Sântandrei. Cei mici au învățat despre munca din spatele produselor lactate pe care le consumă zilnic. Au fost foarte entuziasmați văzând atâtea văcuțe, ascultându-i cu atenție pe angajații fermei.
Trecând repede Săptămâna altfel, copilașii s-au putut bucura în ultima zi a săptămânii de prezența campioanei naționale, Nagy Talida, care practică judoul de la vârsta de 5 ani, participând la numeroase competiții atât în țară, cât și în străinătate. Aceasta le-a amintit că fiecare campion a fost la un moment dat un concurent ce a refuzat să se dea bătut, iar preșcolarii au descoperit că fiecare efort aduce după sine realizări și reușite. În curtea grădiniței i-au așteptat gata echipați  antrenorul de judo, Nagy Stelian, campioana națională Nagy Talida și, nu în ultimul rând, medaliatul la concursuri naționale și internaționale, Nagy Luca Eduard. Alături de ei, micii preșcolari au luat lecții de judo, fiind foarte entuziasmați de acest tip de sport.
Săptămâna altfel nu ar fi fost o experiență atât de fascinantă fără ajutorul, sprijinul și buna dispoziție la fiecare activitate în parte fără doamnele educatoare în educația timpurie: Coste Delia, Cata Laura, Popa Maria, Timandi Nicoleta, Simu Svetlana, Petruș Ileana, Holonec Mădăl
ina, Jurcuț Ligia, Negrău Elena, Ungur Liliana, Popa Diana, Antal Dorina, Ille Andreea, Nagy Rodica, cât și doamnele îngrijitoare. Copilașii cu siguranță au avut parte de o experiență de neuitat.