Elevii Liceului greco-catolic „Iuliu Maniu” au avut oportunitatea de a vizita încăperile Laboratorului de Calitate a Apei, din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri, și de a adresa întrebări specialiștilor.

Echipa Laboratorului de Calitate a Apei din cadrul ABA Crişuri a fost gazda proiectului internațional „Rotary Hands across wate”, inițiat de Rotary Club Oradea. În cadrul acestui proiect, elevii Liceului greco-catolic „Iuliu Maniu” din Oradea au avut posibilitatea să viziteze încăperile laboratorului și să adreseze întrebări specialiștilor.

„Scopul proiectului este de a sensibiliza tânăra generație în ceea ce privește managementul resurselor de apă”, transmit reprezentanții ABA Crișuri.

Potrivit acestora, activitățile proiectului vizează: conștientizarea fenomenului de secetă și a deficitului de apă; împărtășirea cunoștințelor cu alți tineri din țări, precum: Israel, India, SUA, Polonia, Germania, Albania, Kosovo și Lituania, precum și găsirea de soluții sustenabile pentru rezolvarea problemelor identificate.

În cadrul acestui proiect, echipa Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri va oferi suport educațional pentru vizite de studiu la mai multe lucrări hidrotehnice.