Prima publicație online de știri a industriei tech din Transilvania, realizată exclusiv de către voluntari, Transylvania Tech News, a fost lansată, oficial, zilele acestea.

Într-o perioadă puternic marcată de pandemie, în care cele mai multe industrii au avut scăderi majore, au existat sectoare ale economiei care au marcat o creștere substanțială. Firmele de tehnologie sunt un exemplu în acest sens, reușind să se dezvolte și să creeze mai multe locuri de muncă decât în orice sector.

Este și cazul companiilor IT din Transilvania, care alcătuiesc hub-uri tehnologice ce se dezvoltă constant datorită implicării specialiștilor, investitorilor și autorităților din această zonă. Oamenii de aici au luat inițiativa, și-au materializat cele mai inovatoare idei și, cel mai important, au crezut atât în potențialul lor, cât și în cel oferit de mediul IT.

Un exemplu este programul Make IT in Oradea, realizat cu sprijinul autorităților municipiului, în cadrul căruia companiile locale din domeniu își propun să dezvolte o comunitate locală de start-up-uri prin identificarea ideilor de afaceri inovatoare și finanțarea acestora cu sume de până la 50.000 de euro.

Mediul primitor și favorabil dezvoltării din Transilvania, care promovează în același timp calitatea vieții, dublate de viteza de top a internetului, serviciile de care beneficiază și accesul la specialiștii pregătiți în instituțiile de învățământ superior din zonă au determinat multe companii de IT să își deschidă birouri în această regiune.

Sistemul tehnologic din zona Transilvaniei este construit pas cu pas, prin unirea huburilor locale de IT care au aceeași viziune - aceea a unui ansamblu care se impune prin calitate și devine competitiv la nivel global. Cu toate acestea, centrele tehnologice din această zonă a țării rămân în mare parte necunoscute, prin lipsa de promovare a industriei tehnologice românești. Această problemă poate limita și încetini evoluția sistemului IT.

 „O soluție în acest sens o reprezintă inițiativa „Transylvania Tech News”, care a fost lansată miercuri, 28 aprilie. O publicație online de știri care și-a propus să le prezinte antreprenorilor, investitorilor și profesioniștilor beneficiile sistemului de tehnologie din Transilvania, oportunitățile de investiții și avantajele oferite de diversele huburi din regiune pentru dezvoltarea companiilor de tehnologie și a startup-urilor”, anunță Naomi Pentie, Community Manager Oradea Tech Hub.

Inițiată de Oradea Tech Hub, susținută exclusiv din munca și dedicarea voluntarilor, Transylvania Tech News va promova evenimente interesante din zona de IT transilvăneană, va prezenta știri utile, informații la zi din activitatea companiilor de tehnologie din Transilvania, povești de succes ori felul în care eșecurile au contribuit la îmbogățirea experienței investitorilor din domeniu.

Din 28 aprilie, Transylvania Tech News oferă o imagine autentică a comunității tech din Transilvania și o face cunoscută întregii lumi, ajutând-o să se dezvolte.

Publicația este deschisă tuturor celor care doresc să contribuie și să promoveze comunitatea de tehnologie din Transilvania. Cei care dorescă să scrie articole în limba engleză despre industria tech din Transilvania, sau dacă au noutăți, informații relevante despre companiile și evenimentele de tech, pot scrie la adresa hi@transylvaniatech.news.