Liceul de Arte din Oradea a găzduit ieri a XVII-a ediție a Concursului de Studii „Carl Czerney”. Pe scenă au urcat în jur de 50 de elevi de la pian principal și 20 de elevi de la pian secundar.

 

Evenimentul a fost deschis de directoarea Mihaela Bondor și directoarea adjunctă Nagy Gabriela.

„Concursul Cserny a devenit o tradiție la noi în școală. Dincolo de faptul că a fost un compozitor foarte bun, Czerny este considerat primul profesor de pian. Lucrările sale, studiile, sunt utlizate și astăzi de toți învățăceii care studiază pianul. Sunt convinsă că, de-a lungul timpului, vor fi copii care își vor aminti că prima lor ieșire în spațiul public a fost concursul Czerny”, a spus, printre altele, directoarea Mihaela Bondor.

Concursul s-a adresat tuturor elevilor din școală care studiază pianul, atât ca instrument principal, cât și ca instrument secundar și a făcut parte din proiectul educativ „Performanță prin studiu”.

Directoarea adjunctă Nagy Gabriela a felicitat Catedra de pian pentru organizarea evenimentului și a subliniat longevitatea acestuia, urându-le succes elevilor participanți.

Comisia care a jurizat concursul a fost formată din profesorii: Sanda Marinău (președinte), Adrian Bordeianu (vicepreședinte), Iulia Teszler (secretar), Péter Izabela și Tier Enikő pentru pian principal și Benczédi Mónika și Nagy Anita pentru pian secundar.