Cel mai important eveniment educațional din Sud-Estul Europei „The International University Fair” (IUF) se va desfășura pe 5 octombrie, la Cluj-Napoca.

Reprezentanții universităților din peste 6 țări vor prezenta elevilor de liceu și studenților programele de licență, masterat și facilitățile la care pot avea acces (burse, surse de finanţare, oportunităţi de angajare, consiliere educaţională şi vocaţională).

La ediția cu numărul 31, IUF aduce reprezentanții universităților și instituțiilor educaționale din Danemarca, Belgia, Elveția, România, Olanda, Germania și Finlanda. Ultimele 3 se află în top 10 țări cu cele mai performante sisteme educaționale la nivel mondial (conform studiului realizat de Study International în iunie 2023).

În Olanda, aflată pe locul 8, universitățile de cercetare sunt în top 250 internațional și oferă peste 2.000 de programe în limba engleză. În plus, studenții au acces la un împrumut guvernamental care acoperă taxa de școlarizare. Germania are una dintre cele mai mari rate de angajabilitate după absolvire din Europa (de aproximativ 92,2%), iar Finlanda se remarcă prin învățământul gratuit, mediul de învățare inovator și programele de tehnologia informației bine dezvoltate.

Cei care aleg să vină la IUF -The International University Fair pot afla informații despre 4.000 de programe de studiu (licenţă, masterat, doctorat) din domenii precum IT, inginerie, management, business, economie, antreprenoriat, marketing, medicină, psihologie, robotică, zoologie, echitație, sport, cinematografie, criminologie, graphic design, fashion design, film, media production, music production. Vizitatorii vor primi îndrumare personalizată pentru a descoperi domeniile de studiu și universitățile care se potrivesc cel mai bine cu pasiunile și aspirațiile lor. Consilierii educaționali și consultanții vocaționali le vor oferi tinerilor informații despre proceduri de admitere, surse de finanțare și burse astfel încât aceștia să ia o decizie informată.

Pe lângă discuțiile cu reprezentanții universităților, elevii de liceu și studenții pot participa și la „Conferința YouForum”, unde vor avea ocazia să discute cu peste 20 de invitați, profesioniști cu experiență în domeniile în care activează, printre care și Ioana Chișiu (creatoare de conținut), Camelia Crișan (solistă & creatoare de conținut), Lorand Soares Szasz (fondator Upriserz), Mădălina Bogdan (psiholog clinician și psihoterapeut).

În această toamnă, IUF - The International University Fair se desfășoară în 3 orașe: București (30 septembrie și 1 octombrie), Iași (3 octombrie) și (Cluj) pe 5 octombrie. Înscrierile se pot face pe iuf.ro