Elevii care vor să învețe să facă afaceri și să-și dezvolte competențe necesare în acest scop sunt invitați să se înscrie on-line într-un proiect de anvergură, cu fonduri europene.

Obiectivul principal al proiectului este o rată mai mare de ocupare a forţei de muncă în zona de frontieră româno-maghiară, prin sprijinirea activităţilor independente. Partenerii, prin concentrarea atenţiei asupra elevilor de liceu, doresc să se asigure că a fi antreprenor este o perspectivă atractivă pentru aceştia.

În scopul dezvoltării competenţelor necesare pentru activitate independentă performantă, proiectul asigură pentru elevi evaluarea on-line a competenţelor, material didactic în format electronic precum şi posibilităţi de formare on-line.

Astfel, tinerii pornesc pe calea antreprenoriatului – pe lângă ideile proprii – cu un bagaj stabil de cunştinţe şi metode. În scopul sustenabilităţii iniţiativei, va avea loc şi formarea profesorilor de liceu.

„Aşteptăm elevii interesaţi, cu spirit antreprenorial şi grupele de elevi formate din maxim 8 persoane, care în cadrul proiectului vor parcurge următorul traseu incitant: după o evaluare individuală a competenţelor vor participa la o formare interactivă on-line, apoi primii 40 de elevi pot participa la un bootcamp on-line. Un număr de 10 elevi, adică două grupe formate din câte 5 persoane pot opta pentru formare în limba engleză”, se afirmă în comunicatul organizatorilor.

În cadrul bootcamp-ului elevii formează grupuri de 5-8 persoane şi în această formaţie dezvoltă un plan de afaceri; planurile de afaceri vor concura unele cu altele în cadrul unei competiţii şi un juriu profesional format din 3 oameni de afaceri va alege 3 planuri de afaceri, pe care le consideră cele mai promiţătoare. Fiecare participant va fi premiat, echipele câştigătoare vor primi şi premii suplimentare.

Participarea în cadrul programului este gratuită, se garantează atmosfera bună şi dobândirea de cunoştinţe şi experienţe valoroase. Termenul pentru înscriere la formare: 30 octombrie 2020. Cele 7 ocazii (total 18 ore) ale bootcamp-ului se vor derula în noiembrie, concursul planurilor de afaceri va fi organizat în decembrie.

Mai multe informații se găsesc pe yesbiz.eu/ro/bootcamp.

Intitulat „Youth Entrepreneurship Support” (YES), proiectul se realizează în cadrul Programului Interreg România-Ungaria V-A în perioada 1 martie 2019 – 31 decembrie 2020. Liderul proiectului este Asociația Pentru Promovarea Afacerilor în România, partenerul din Ungaria fiind Fundaţia Revita.