Viitorii jurnaliști și specialiști în viața politică sunt așteptați la Universitatea din Oradea cu zeci de locuri bugetate.

Începând cu 8 iulie 2020,  liceeni, și nu numai, sunt așteptați să se înscrie la Jurnalism și la Științe Politice, acolo unde admiterea se va face pe bază de dosar. La programul de licență, criteriul de ierarhizare va fi media de la bacalaureat, iar înscrierea se va putea realiza și online, din orice colț al țării sau de peste hotare. Pentru acest an, la Specializarea Jurnalism au fost puse la dispoziție 14 locuri bugetate, iar la Științe Politice - 17 locuri bugetate.

Taxa anuală este de 2.900 lei, plătibilă în tranșe, 50% reducere pentru a doua specializare urmată la Universitatea din Oradea.

Pentru programul de masterat „Politici publice europene” sunt disponibile 13 locuri bugetate. În acest caz, admitere se va face pe bază de dosar: 80% media de licență, 20% întocmirea unui plan de cercetare de maximum 3 pagini. Și în acest caz, înscrierea se va putea face și online.