Un copil de 11 ani, elev la Școala din Viișoara, a fost implicat într-o altercație în urma căreia, conform surorii copilului, acesta s-ar fi ales cu o entorsă și alte vânătăi. Șeful Inspectoratului Școlar a prezentat ieri, într-o conferință de presă, imagini din care reiese că elevul nu ar fi avut nicio problemă când a ieșit pe poarta școlii.

Știrea a fost repede preluată de mai multe publicații avide de senzațional, speculându-se că minorul ar fi fost bătut sub ochii profesorilor și că s-ar fi ales cu mâna ruptă.

„La Inspectoratul Școlar nu există o sesizare cu privire la acest incident în care copilul ar fi fost „bătut crunt sub ochii profesorilor”. Există însă o sesizare la nivelul școlii unde s-a și discutat cu părinții și elevii despre acest incident. Sunt lucruri pe care nu ni le dorim și la care căutăm soluții, tocmai de aceea o echipă condusă de Kery Hajnal anchetează ce s-a întâmplat acolo. Incidentul a fost recunoscut de elevi, a fost o îmbrânceală între 2-3 copii. Este foarte ușor să împrăștii cu noroi și să afectezi imaginea unei școli. Doi colegi au fost acolo și au consiliat elevii. Astfel de incidente, îmbrânceli între copii, se mai întâmplă. Chiar astăzi ni s-a comunicat că un copil a căzut de pe tobogan în curtea școlii, la câțiva metri de un profesor. Ce putea el, sau noi, face, în cazuri de acest fel? Dar să acuzi dirigintele clasei (n.r. unele publicații au scris că diriginta ar fi spus că dacă elevul nu are mâna ruptă, nu o interesează) bazându-te pe o declarație care nu este susținută de nimeni, mi se pare foarte mult. Face rău școlii”, a spus șeful IȘJ Bihor, Alin Novac Iuhas, care a prezentat apoi imagini cu copilul, care, la câteva minute după acel incident, a intrat în clasă, iar apoi a plecat de la școală, vesel, fără să se vadă că ar avea vreo problemă medicală.

„Ce s-ar fi întâmplat dacă nu am fi avut aceste imagini? M-ați fi crezut”, a întrebat șeful inspectoratului, subliniind că va cere tuturor școlilor care nu au camere, să își monteze. În plus, Alin Novac Iuhas a declarat că va cere DGASPC să verifice dacă urmele de violență incriminate de certificatul medico-legal s-ar fi produs în școală.   

Cert este că elevul are o entorsă pentru care va sta cu mâna în ghips 9 zile.