În anul şcolar 2018-2019 la Liceul Vocaţional Pedagogic din Beiuş se desfășoară proiectul „International school awards, British Council on line”, derulat împreună cu Government Boys Secondary School Jajjah Abbasian din Pakistan.

 

Activităţile proiectului sunt multiple şi interesante, urmărind o educație internațională care îmbogățește predarea și învățarea. Această educaţie duce la noi practici și perspective, continuând dezvoltarea lor profesională și ridicând standardele de predare. Oferă tinerilor o fereastră în diferite culturi și țări, ajutându-i să se dezvolte ca cetățeni responsabili la nivel mondial și pregătindu-i pentru viață și să lucreze într-o societate globală.

„Activitatea Cultura noastră a avut o mare rezonanţă, atât la şcoala parteneră, cât şi la noi. Şcolile au realizat activităţile apoi şi-au trimis poze, înregistrări cu ceea ce au făcut. Pe noi, cei din România, ne-a impresionat dansul local numit ,,Jhoomar”, am fost încântaţi când am vizionat filmarea. De apreciat că studenţii şi profesorii au fost îmbracaţi în albastru, culoarea păcii. Mai merită subliniat cum o ţară ca Pakistan a reuşit în scurt timp, în urma acestei emoţionante activităţi, să atragă online mii de spectatori atât la televizor, cât şi pe faceebook. Oamenii sunt patrioţi, iubesc cultura şi tradiţia, sunt impresionanţi, sunt bucuroşi şi, cel mai important lucru pe care l-am observat, sunt dornici de pace. Muhammad Idrees, coordonatorul proiectui ISA, a demonstrat că este un bun organizator, un om consecvent, dedicat studenţilor, plin de energie, potrivit pentru un proiect de o asemenea amploare. Participăm pentru prima dată la un proiect de asemenea proporții și suntem onoraţi că am reușit să fim acceptaţi, în ciuda distanței mari. Este o șansă nemaipomenită de a cunoaște cultura și tradiția altor țări și pentru a  ne face cunoscută propria moștenire culturală. Elevii sunt deschiși către tot ce înseamnă noutate și așteaptă nerăbdători fiecare feed-back al activităților pe care le desfășurăm în comun”, susține profesoara Ruxandra Domokos.

Cadrele didactice implicate în proiect sunt: Diana Hădărean – coordonator,   Gall Edith, Ioan Memetea, Mihaela Bulc, Silvia Ștoc, Magdalena Marian, Ruxandra Domokoş, Adela Moruţ, Dacian Moruţ, Nicoleta Stoiţa, Mircea Rotar, Rodica Mărcuţ și Remus Lazea.