Carierele multor artiști de renume au depins de modul în care li s-au intersectat drumurile, de gesturile unor oameni de bine sau de încercările prin care au trecut. O astfel de situație s-a înregistrat în acest an școlar la Liceul de Arte.

Bunăvoința unor oameni a deschis uși prin care ar putea păși viitoare talente. „Stând de vorbă cu câțiva prieteni, le-am mărturisit că sunt foarte mulți elevi la noi care au talent, dar nu au posibilitatea să studieze acasă. Studiul individual, de zi cu zi, la pian, este foarte important pentru formarea lor. Patronul firmei Partner Drinks din Bihor a venit cu ideea de a-i ajuta pe acești copii”, povestește Nagy Gabriella, directoarea adjunctă a Liceului de Arte.

Cei de la compania amintită au dus vorba mai departe, care a ajuns la Sound Creation. „Noi, la rândul nostru, am cerut sprijinul mai departe la Yamaha Music Europe, așa că, printr-un joint venture ad-hoc, am oferit școlii două piane digitale Yamaha, care s-au dat în folosință pentru o perioadă mai lungă către copiii care, prin perseverența și talentul lor, vor putea ajunge mult mai departe.

Am văzut zâmbete, bucurie, emoții la cântat și am primit promisiuni că generația lor va schimba lumea în mai bine. Așa să fie!”, spun reprezentanții firmei.

Pianele au fost duse acasă și montate, sub privirile siderate ale copiilor.