Începând de ieri, 16 martie, International School of Oradea vine în întâmpinarea școlarilor și preșcolarilor lor predând cursurile online. Toate cadrele didactice au fost mobilizate pentru a fi disponibile în mediul virtual pentru copii.

ISO și-a implementat cursurile on online și încearcă să se adapteze situației actuale. Toate cadrele didactice s-au mobilizat, predarea online începând încă de luni, 16 martie. Toți copiii citesc și lucrează individual în aceasta perioadă. Profesorii lucrează de acasă și vor fi disponibili online conform orarului normal transmis elevilor și părinților, pe tot parcursul perioadei de suspendare a cursurilor în școli.   „Înțelegem măsurile luate de către autorități și, pe lângă suspendarea cursurilor, suspendăm și toate activitățile noastre after school. Pentru binele comunității considerăm că această măsură trebuie luată și de alte instituții și de către părinți. Tot pentru binele comunității, suntem pregătiți să împărtășim cunoștințele și metodele noastre de predare în această perioadă și cu alte instituții de învățământ, directori de unități și cadre didactice, totul în mod gratuit. Cei care sunt interesați sunt rugați să ne contacteze prin email la info@isor.ro, Mădălina Maiorescu, antreprenor și părinte al unui dintre copii care învață în International School of”, a declarat Ahmet Dundar, directorul ISO. Oradea s-a arătat încântată de decizia școlii. „Noi, ca părinți, suntem foarte încântați de modul în care ISO a gestionat experiența situației critice în care ne aflăm cu toții. S-au adaptat rapid și trecerea către online s-a făcut treptat, dar determinat. Iannis poate să stea în siguranță, la el în cameră, fără să ia contact cu nimeni, dar, în același timp, socializează cu colegii, nu rămâne în urmă cu materia și are și o modalitate plăcută și utilă de petrecere a timpului. El este foarte fericit și abia așteaptă orele online, în fiecare dimineață! Mulțumim ISO! Sunteți minunați!”, a transmis mămica.
Și profesorii de arată încântați de această soluție. „Este o experiență nouă, care m-a făcut să-mi reorganizez materialele didactice și metodele de predare. Este o formă modernă, interactivă, prin care copiii își dezvolta abilitățile de IT. Ne bucurăm că tehnologia ne ajută să intrăm în legatură cu elevii noștri, care au fost încântați de această variantă. Sperăm, totuși, să ne revedem curând, sănătoși, în clase”,  a declarat Carmen Ungur Brehoi, profesoară ISO.