Elevii de la Colegiul Național „Iosif Vulcan” din Oradea au participat, ieri, la o activitate inedită care a pus în evidență valorile morale și culturale ale basmelor, puterea formativă a acestora.

Colegiul Național „Iosif Vulcan” din Oradea a găzduit luni activitatea intitulată sugestiv „Educația prin intermediul basmelor”, activitate ce s-a dorit a fi o pledoarie pentru carte și lectură ca activitate educativă primordială. Dintre cadrele didactice, la activitate au participat directoarea Simona Martin și profesoarele Meda Chetrone, Felicia Dima, Lidia Urs și Gabriela Nica.

Activitatea a fost susținută de clasa a X-a A, profil pedagogic, specializarea educator-învățătoare, coordonată de Meda Chetrone. Contopind cunoștințele dobândite la Limba și Literatura Română, Literatură pentru Copii cu cele de Pedagogie, această activitate transdisciplinară a pus în evidență valorile morale și culturale ale basmelor, puterea lor formativă, modul în care basmul își pune amprenta asupra personalității celor mici.

La activitate au participat atât elevi de liceu, de la același profil, clasa a IX-a A, coordonată de directoarea Simona Martin, cât și elevi de gimnaziu, clasa a VI-a A, coordonată de profesoara Lidia Urs.

„Scurtul timp petrecut în lumea fascinantă a basmelor a oferit o altă perspectivă asupra acestui text literar pe care toți l-am îndrăgit și continuăm să îl îndrăgim”, a explicat Meda Chetrone.