„Ceata lui Pitigoi” a revenit în acest an școlar cu o serie de activități interesante pentru copii.

Numeroase ateliere de creație, dedicate activităţilor creative, de îndemânare, de dezvoltare a creativității, dar și de socializare au loc în fiecare sâmbătă, între orele 10.00-12.00, în sala de la parter a clădirii din Orășelul Copiilor, invitați să participe fiind preșcolarii și școlarii cu vârste cuprinse între 5-14 ani.

Participarea copiilor la tabără și toate activitățile se derulează gratuit, iar cadrele didactice și coordonatorii de proiect s-au oferit voluntar să desfășoare activități în tabără. Directorul taberei, ed. Ecaterina Grecu, programatorul activităților, ec. Susana Dumitru, și coordonatorul de proiect, ing. Miorita Săteanu, în cadrul organizației „Cetățeni activi la puterea a treia”, își oferă sprijinul, în mod voluntar, pentru realizarea programului.

La primele două întâlniri de sâmbătă, în cadrul atelierelor, temele atinse au fost variate, fiind alese cu multă atenție.

„Temele care vor fi abordate în următoarea perioadă sunt centrate pe deprinderea unor abilități practice pentru copii, realizarea unor creații prin diferite tehnici, ateliere motivaționale, științe și curiozități, dezvoltare personală dicție, educație sanitară privind igiena corporală, indicații pentru  prevenirea îmbolnăvirilor, educaţie şi formare a aptitudinilor, a comportamentului individual și în colectivitate, educație împotriva violenței, precum şi activități cultural-artistice”, menționează Miorița Săteanu.