Cu mic, cu mare, de la prichindeii din creșe și copiii din Centrul de Zi Oradea, la seniorii din centrele multifuncționale din cartiere, cu toții au sărbătorit, așa cum se cuvine, Unirea Principatelor Române. 

Copilașii din creșe au marcat această sărbătoare printr-o serie de activități: au confecționat cocarde, au încins o horă și au desenat, fiind o zi a bucuriei de a fi împreună.

Tot pentru a marca Unirea Principatelor Române, copiii din Centrul de Zi Oradea s-au organizat și, împreună cu educatorii lor, au pregătit, cu mult entuziasm, sarmale, pe care, alături de desenele tematice create de ei, le-au dăruit seniorilor din Centrul Multifuncțional Rogerius. Gestul copiilor i-a surprins pe „bunici”, aducându-le pe chipuri lacrimi de bucurie.

„Cu cât copiii au parte de mai multe experiențe, cu atât vor înțelege mai bine cum funcționează lumea din jurul lor, vor face mai ușor legături între elemente și idei, vor aborda diferite situații din perspective diferite și vor găsi mai multe soluții problemelor cu care se vor confrunta, ulterior, în viață. În plus, vor învăța că în viață e important să și dăruiești, uneori bucuria de a dărui fiind mai mare decât aceea de a primi”, spune Anca Grama, directorul DAS Oradea.

Zi istorică pentru toți românii, 24 ianuarie a fost marcată și de bunicii care au ales să petreacă timp de calitate la Centrul Multifuncțional Nufărul, prin vizita dr. Petru Ardelean, muzeograf la Muzeul Țării Crișurilor Oradea, care le-a vorbit acestora despre însemnătatea acestei zile. Tematica a acaparat şi antrenat, în acelaşi timp, în discuţie pe cei prezenţi. În plus, spre marea lor surprindere, elevii clasei I C, de la Colegiul Național Onisifor Ghibu, le-au pregătit seniorilor o surpriză și le-au trimis ghirlande colorate confecționate chiar de ei, cu care a fost împodobit Centrul Multifuncțional, ziua încheindu-se cu multă voie bună.

„În fiecare an, ziua de 24 ianuarie ne face să retrăim cei mai importanți pași făcuți de strămoșii noștri pentru tot ce este astăzi România. Ne bucurăm că atât cei mici, cât și seniorii noștri din comunitate împărtășesc alături de noi sentimente de patriotism, pentru că doar împreună și uniți putem dezvolta România”, a mai spus directorul DAS Oradea.