Elevii din Clasa lui Baloo au făcut o vizită colegilor din Oşorhei, unde au dăruit cărţi şi au interacţionat cu noii lor prieteni.

Elevii clasei a II-a B, Clasa lui Baloo, de la Liceul Greco-Catolic ,,Iuliu Maniu” din Oradea, îndrumați de către învățătoarele Diana Mălan, Gaspar Eva Monika și Luminița Oros în calitate de profesor de sprijin, pornind de la sintagma ,,Sunt o parte a tot ceea ce citesc” şi-au propus ca în săptămâna 19-23 noiembrie, săptămâna Educației Globale, să desfășoare o activitate cu tema ,,Dăruiesc o carte”.

Pentru că Educația Globală este o educație pentru solidaritate, pentru dezvoltare, învăţătoarele Diana Mălan şi Gaspar Eva Monika şi-au propus să cultive în rândul elevilor plăcerea de a citi și conștientizarea importanței pe care o are lectura în construirea și desăvârșirea personalității lor și totodată cultivarea plăcerii de a dărui, de a renunța pentru a face un bine. Astfel că, fiecare elev din clasa a II-a B a donat câte o carte, sau chiar două, celor 15 elevi cu CES integrați în Școala Gimnazială „Aurel Pop” din Oșorhei, o parte fiind înmânate personal elevilor, iar o altă parte a cărților fiind menită să îmbogățească cabinetul psihopedagogic al școlii. Fiind în preajma mult așteptatelor sărbători de iarnă, elevii clasei a II-a B, alături de Șule Horia Antoniu din clasa a VII-a B și Carla Cojocariu din clasa a II-a C, în complicitate cu părinții lor și cadrele didactice s-au gândit să le ofere și câte ceva dulce noilor  prieteni, cuvânt cheie în Alternativa Educațională ,,Step by step”. Gazdele elevilor, director adjunct Dumuța Mirela și profesor de sprijin Valerica Negruț, nu s-au lăsat mai prejos și şi-au așteptat oaspeţii cu multă căldură, biscuiți și suc, moment care le-a permis noilor prieteni să se cunoască mai bine, să interacționeze, să povestească, să-și prezinte cartea donată și să-și motiveze alegerea făcută.