Elevii de la Școala Gimnazială Nr.1 din Budureasa au făcut cunoștință marți, 19 decembrie, cu 7 dintre cele mai cunoscute instrumente muzicale: vioară, pian, violoncel, chitară, flaut, clarinet și trompetă. Surpriza a fost pusă la cale de învățătoarele copiilor și profesorii de la Liceul de Arte.

 

Timp de aproximativ o oră, elevii de la Școala Gimnazială Nr.1 din Budureasa au aflat lucruri interesante despre instrumentele muzicale. Coordonați de învățătoarele Florica Mărginean, Daniela Drăgoi și Florin Buha, elevii au participat, de la ora 10.30, la o paradă a instrumentelor muzicale desfășurată la Liceul de Arte. Alături de ei, au participat și elevii claselor a doua, coordonați de Valeria Bunica, și a treia, coordonați de Lucia Galan. Directoarea Liceului de Arte, Mihaela Bondor, le-a urat elevilor bun venit, mulțumindu-le profesorilor pentru implicare. 

Instrumentele muzicale au fost prezentate de Gloria Pogan – flaut, Cătălin Chirila – clarinet, Vura János – trompeta, Szabó Attila – chitara, Lavinia Abrudan – vioara, Beáta Ichim – violoncel și Péter Izabela – pian.

După prezentarea instrumentelor, elevii celor două clase de la Liceul de Arte au susținut un miniconcert în fața invitaților. Drept răsplată, copiii din Budureasa le-au cântat orădenilor câteva colinde. La finalul evenimentului, elevii au vizitat secția de arte plastice a liceului.

„Parada instrumentelor muzicale” a fost una din activitățile proiectului educațional „Prietenia un dar de preț”, coordonat de Valeria Bunica și Mihaela Bondor și derulat în parteneriat cu mai multe școli din municipiu și județ. Obiectivul proiectului este dezvoltarea relațiilor dintre copii, petrecerea timpului liber împreună dar și cunoașterea abilităților și performanțelor elevilor de la Liceul de Artă.