Săptămâna trecută, joi, 19 aprilie, lăzăriștii au primit în vizită elevii clasei a V-a de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Orizont”, partenerii lor în proiectul „Câștigăm împreună”.

 

Activitățile desfășurate în acest an școlar au făcut ca între copii să se lege o prietenie sinceră, bucurându-se ori de câte ori se revăd. Au fost și pauze dulci, mult așteptate de copii.

Scopul acestei întâlniri a fost acela de a confecționa împreună diferite obiecte decorative pentru ca micuții să-și împodobească sala de clasă. Coordonatorii proiectului, prof. kinetoterapeut Ana-Maria Țicărat, de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Orizont”, și Rodica Mihaela Turcaș, de la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr”, având alături echipa formată din profesorii Angela Marușca, Gheorghe Moț și Maria Varodi-Bob, și-au propus realizarea incluziunii și implicării copiilor cu cerințe educative speciale, stimularea și dezvoltarea abilităților elevilor cu CES, dar și dezvoltarea educațională și încurajarea voluntarilor să se dedice și să își petreacă timpul liber cu persoane aflate în dificultate.

Elevii Liceului Teoretic „Aurel Lazăr” (voluntari) și elevii de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Orizont” Oradea (beneficiari) au desfășurat în anul școlar 2017-2018 multe activități în cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară. Așa se face că, după multe ore de repetiții, la sfârșitul lunii martie, au obținut premiul II la dans tradițional, la etapa județeană a Concursului Național de Dans „Împreună pentru viitor”.