Aflat la a 14-a ediție, și desfășurat pentru prima dată la nivel regional, concursul de arte vizuale „Pictați cu Noi” a reunit elevi și profesori din șase județe, creând o atmosferă competitivă și inspirată.

Vernisajul expoziției și premierea concurenților au avut loc marți, 4 iunie, de la ora 14.00, în sala festivă a Colegiului Național „Onisifor Ghibu” din Oradea, în prezența viceprimarului Antonia Nica.

La deschiderea expoziției au participat elevii premianți, profesorii îndrumători, părinți, precum și profesorul Teofil Știop, în calitate de reprezentant al Facultății de Arte a Universității din Oradea.

Concursul Regional „Pictați cu noi” este destinat elevilor din învăţămâtul preuniversitar din judeţul Bihor care nu beneficiază de olimpiadă şcolară în Calendarul olimpiadelor ME, asemenea elevilor de la liceele de artă. Competiția a fost realizată în parteneriat cu 30 de școli din județ, care au înscris la concurs un număr de maxim șase elevi, numărul total de participanți fiind 138 elevi pentru județul Bihor, 48 dintre ei obținând câte un premiu: 17 Mențiuni, 6 Premiul III, 7 Premiul II, 8 Premiul I, pentru secțiunea pictură și 4 Premiul II și 6 Premiul I pentru secțiunea Grafică, urmare a evaluării lucrărilor de către un juriu format din două cadre didactice de specialitate de la Liceul de Arte Oradea: prof. Liana Dat și prof. Claudia Peter.

Elevii care au obținut locul I per nivel clasă, pentru fiecare secțiune pictură și grafică, s-au calificat pentru etapa regională unde au fost evaluați de aceeași comisie de evaluare, unde s-au acordat 5 premii III, 6 premii II, și 9 premiul I pentru secțiunea pictură, și 3 premiul II și 6 premiul I pentru grafică dintr-un total de 59 lucrări înscrise.

Ca rezultat al parteneriatului cu Oradea Transport Local, unele dintre lucrările premiate vor decora un mijloc de transport în comun din Oradea.

„Mulțumim pe această cale tuturor participanților, Inspectoratului Școlar Județean Bihor pentru tot sprijinul acordat, școlilor partenere și tuturor celor implicați în buna organizare a acestui eveniment, care demonstrează că dorința de exprimare a valorilor artistice și spirituale este încă vie și necesară pentru toți. Prin talentul și dedicarea lor, acești tineri artiști ne-au demonstrat cât de important este să avem curajul de a ne exprima și de a împărtăși frumusețea cu cei din jur. Am avut privilegiul de a descoperi tineri remarcabili, ambițioși, creativi și profund pasionați de frumos. Fiecare dintre ei a adus o perspectivă unică și valoroasă în această competiție, reflectând diversitatea și bogăția creativității lor”, a fost mesajul transmis de organizatorii concursului: prof. Violeta-Emilia Jăhăleanu, Colegiul Național „Onisifor Ghibu” Oradea; prof. Cătălin Iagăr, Liceul Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș” Beiuș; prof. Cornelia-Gabriela Sim, Liceul Teoretic ,,Lucian Blaga” Oradea. 

„Încheiem această ediție, sperând că vom reuși să implementăm concursul la nivel național, oferindu-le astfel tuturor elevilor o șansă de a-și exprima creativitatea, imaginația și frumusețea într-un mediu competitiv”, au menționat organizatorii.