Timp de două săptămâni, 31 de elevi și 5 profesori de la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” au aflat noutăți despre circuitele electronice de la specialiști din Cipru și Portgalia, totul în cadrul unui proiect european care se va încheia anul viitor.

 

Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia” Oradea a participat între 19 octombrie - 3 noiembrie la cea de-a doua mobilitate, cuprinzând fluxurile III și IV, în cadrul Proiectului Erasmus+ „Plasament transnaţional pentru eurocompetenţe profesionale în domeniul circuitelor electronice”, proiect coordonat de prof. ing. Dorina Săcăcian.  La această mobilitate au participat 31 de elevi din clasele a XI-a A (specializare Tehnician de telecomunicații), a XI-a B (specializare Tehnician în instalații electrice) și elevi din clasa a XI-a D (specializare Tehnician mecatronist) care au efectuat un stagiu de practică de 66 de ore corespunzător pregătirii practicii comasate din  modulul IX „Circuite electronice”. În această ultimă mobilitate, în cadrul fluxului III, elevi din clasa a XI-a D însoțiți de profesorii Dorina Săcăcian (coordonator proiect), Alunița Neag și Luminița Ciugudean au realizat un stagiu de practică în orașul Paphos din Cipru, iar participanții la fluxul IV, elevi din clasele a XI-a A și a XI-a B, însoțiți de profesorii Silviu Roiti și Marcela Urs, au realizat stagiul de practică în Barcelos, Portugalia.

Pe durata celor două săptămâni de practică elevii au avut oportunitatea de a acumula cunoștințe, aptitudini și competențe de lucru în domeniul circuitelor electronice, în conformitate cu standardele de pregătire profesională corespunzătoare calificării pentru care se pregătesc. Deprinderile autentice dobândite îi vor ajuta să practice meseria pentru care se pregătesc și să se adapteze cerințelor pieței din România, dar și din Europa. Certificatele de Mobilitate Europass și Certificatele de atestare a participării la stagiul de practică, obținute de toți elevii, vor fi un atu în traseul lor profesional. Mai mult, elevii au făcut și vizite culturale care le-au înlesnit cunoașterea geografică, istorică și culturală a Ciprului și Portugaliei.

Proiectul se derulează în perioada 2016-2018 cu sprijinul financiar al Comisiei Europene.