Cea de-a XXI-a ediție a Festivalului Toamnei se desfășoară în perioada 19-23 octombrie, la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”. Ediția din acest an este diferită de toate celelalte, pentru că fructele și legumele ne fac cu ochiul, altfel decât până acum, unele ascunzându-și „zâmbetul” sub nelipsita mască de protecție.

Elevii au dovedit, și de această dată, că imaginaţia lor nu are granițe, realizând, din fructe și legume, adevărate opere de artă.

În perioada 19-23 octombrie, în cadrul celei de-a XXI-a ediții a Festivalului Toamnei, sunt expuse lucrări, zilnic, după cum urmează: luni, 19 octombrie, 25 de elevi din clasa I D, prof. Adina Gomboș, și 30 de elevi din clasa a IV-a B, prof. Stela Tăut; marți, 20 octombrie, 25 de elevi din clasa a IV-a D, prof. Ioana Borza, și 25 de elevi de la Clasa Pregătitoare (CP) A, prof. Carla Istvanovics; astăzi, 21 octombrie, 30 de elevi din clasa a II-a C, prof. Simona Bunta, și 25 de elevi, de la CP C, prof. Monica Igna; mâine, 22 octombrie, 15 elevi din clasa IV-a A, prof. Andaluza Raț, și 30 de elevi din clasa I A, prof. Simona Vancea; vineri, 23 octombrie, 25 de elevi de la CP C, prof. Bianca Petrița, și 30 de elevi, din clasa a II-a B, prof. Vasilica Ienei. Tot vineri, va avea loc și Parada Toamnei, Clasele Pregătitoare.

Dovlecei și vinete cu mască, pe post de cadre medicale, o ambulanță făcută din legume, care duce un bolnav (o vânătă), cu izoleta... Pe scurt, o lucrare în ton cu vremurile pe care le trăim, realizată de elevul Andrei Todoran, mesajul lucrării fiind: „Stop Covid! Poartă mască, arată că îți pasă”.

Festivalul are un profund caracter educativ, copiii învățând să mânânce și să trăiască sănătos, să dea viață fructelor și legumelor.

Un colectiv format din învățători și profesori s-a implicat trup și suflet în organizarea acestui festival, în frunte cu prof. Stela Tăut, coordonatoarea proiectului.

Festivalul are ca scop, printre altele, dezvoltarea creativităţii la elevi, munca în echipă şi implicarea familiilor în activităţile şcolii.

Potrivit organizatorilor, expoziția poate fi vizitată organizat de către elevii școlii. Nu au acces persoane străine. Evenimentul se desfășoară cu respectarea tuturor normelor impuse de pandemie.