După ce zilele trecute au plantat 400 de puieți de stejar roșu la KingsLand, în Ineu, sâmbătă, la ora 12.00, în Piața Unirii, elevii de la mai multe școli orădene au fost premiați și au făcut cu mânuțele lor un copac „colecționar” urban din deșeuri.

Proiectul a început vineri, 3 noiembrie, când elevii din clasele IX-XII de la opt școli orădene, Liceul Teoretic „Aurel Lazar”, Liceul „Don Orione”, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Colegiul Național „Emanuil Gojdu”, Colegiul Național „Iosif Vulcan”, Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși”, Colegiul Economic „Partenie Cosma” și Liceul Teoretic „Onisfor Ghibu”, au plantat 400 de puieți de stejar roșu în Ineu, la KingsLand, susținând oral referate realizate pe teme de ecologie și protecția mediului în fața unei comisii formate din cadre universitare de la Facultatea de Protecția Mediului Oradea.

Concursul a fost finanțat prin Programul anual de finanțări nerambursabile județene al Direcției de Dezvoltare și Implementare Proiecte (DDIP) Bihor. De asemenea, proiectul-concurs s-a derulat în baza protocolului semnat cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor.

Scopul proiectului a fost de a promova în rândul elevilor de liceu principiile educației pentru mediu și pentru sănătatea mediului în vederea conștientizării și dezvoltării responsabilității față de natură și a dezvoltării motivației și abilităților de participare la îmbunătățirea stării mediului. Proiectul contribuie și la creșterea interesului cadrelor didactice universitare și preuniversitare de a se implica în activități de voluntariat privind protecția mediului, dezvoltând, astfel, un model de conduită ecologică pentru copii.

Sâmbătă, 11 noiembrie, a avut loc festivitatea de premiere, începând cu ora 12.00, în Piața Unirii din Oradea, unde elevii participanți au făcut un copac „colecționar” urban din deşeuri. Elevii care s-au clasat pe locul 1 au primit biciclete (pentru fiecare membru al echipei), cei de pe locul 2 - trotinete (pentru fiecare membru al echipei) și cei de pe locul 3 - cort camping (pentru fiecare membru al echipei). Fiecare elev participant a fost răsplătit cu diplome și medalii.