La Liceul de Arte din Oradea a avut loc, recent, Concursul de Interpretare Vocală „Magia cântecului”, adresat tinerilor cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani. La concurs au participat 142 de concurenți, de la liceele vocaționale și școlile cu potențial artistic din județ și din țară.

Concursul de Interpretare Vocală cu participare națională „Magia cântecului” este un eveniment realizat în cadrul proiectului educativ cu același nume, „Magia cântecului”.

„Prin acest concurs județean cu participare națională, am dorit să stimulăm competivitatea și originalitatea participanților, în vederea îmbunătățirii relației „creație, public, interpret”, necesară actului artistic interpretativ/calitativ”, a declarat doamna profesoară Aurica Bonțu, inițiatoarea și organizatoarea acestei competiții școlare.

Concursul s-a desfăşurat pe secțiuni, în format fizic pentru elevii Liceului de Arte Oradea, ai Palatului Copiilor Oradea, elevii externi ai Colegiului de Arte „Sabin Drăgoi” din Arad și pentru elevii Liceului de Arte „Aurel Popp” din Satu Mare, și în format online pentru ceilalți elevi ai instituțiilor vocaționale din țară, această competiție școlară fiind în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor, liceele vocaționale și școlile cu potențial artistic din țară și din județ.

Juriul concursului a fost alcătuit din personalităţi artistice marcante şi cadre didactice din şcolile şi liceele vocaționale de artă participante.

În formatul fizic al concursului, la secțiunea Canto popular, „Marele Premiu” a fost câștigat de către eleva din clasa a XI -a, Berdie Oana Ștefana de la Liceul de Arte din Oradea, prof. coord. Bonțu Aurica; la secțiunea Canto clasic, „Marele Premiu” a fost câștigat de către elevul din clasa a XII - a, Mariș Hinsu Ioan Florin de la Liceul de Arte din Oradea, prof. coord. d-na Bonțu Aurica, iar la secțiunea Muzică ușoară, „Marele Premiu” a fost câștigat de către eleva din clasa a XI - a Muthu Astrid de la Liceul de Arte din Oradea, având ca prof. coord. pe Pali Ionela.

În formatul online al competiției, la secțiunea Canto clasic, „Marele Premiu” a fost obținut de către eleva din clasa a XI -a, Lica Flaviana de la Liceul de Arte „Victor Brauner” din Piatra Neamț, prof. coord. Pavel Elena Narcisa, iar la secțiunea Canto popular, „Marele Premiu” a fost obținut de către eleva din clasa a XI – a, Goia Roxana de la Liceul de Artă „Ion Vidu” din Timișoara, având ca prof. coord. pe Oberșterescu Hărșian Roxana.

„Mulțumesc domnilor inspectori școlari, de la ISJ Bihor, profesor Florin Negruțiu și profesor Fèher Arthur, pentru amabilitatea și generozitatea dumnealor de a participa la această competiție școlară, doamnelor directoare de la Liceul de Arte Oradea, prof. Bondor Mihaela și dir. adj. prof. Nagy Gabriella, pentru aportul și toată susținerea oferită, partenerilor noștri care ne-au fost alături și ne-au ajutat la realizarea cu succes a acestei competiții, membrilor juriului pentru corectitudinea din evaluare, răbdarea, profesionalismul, dedicarea și dragostea pentru arta cântului vocal și acești valoroși și talentați concurenți, și nu în ultimul rând doamnei prof. Bères Csilla, pentru tot ajutorul oferit”, a precizat prof. Bonțu Aurica, coordonatoarea proiectului educativ „Magia cântecului”.