Atunci când oameni din locații diferite și experiențe de viață diferite se unesc pentru a crea schimbare se întâmplă ceva extraordinar.

Alături de 3,4 milioane de profesori și elevi din 149 de ţări, un grup de cinci elevi - Alexandra Bîrla, Diana Frai, Melisa Neag, Alexandru Roman și Mihai Tira, de la „Colegiul Național Avram Iancu”, coordonați de prof. dr. Cornelia Frai şi prof. dr. Mădălina Ropa, au participat la proiectul „Climate Action”, al organizației „Take Action Global” (TAG).

„Ceva se întâmplă atunci când oameni din locații diferite și experiențe de viață diferite se unesc pentru a crea schimbare”, a spus co-fondatorul TAG, dr. Jennifer Williams.

„Când elevii se alătură acțiunilor locale și globale și devin uniți într-un efort de a-și asuma o problemă la fel de mare precum criza climatică, ei încep să înțeleagă cum în această lume ne potrivim cu toții”, a adăugat acesta.

Proiectul, care s-a întins pe o perioada de șase săptămâni (septembrie- noiembrie 2022), a adus împreună elevi din întreaga lume cu scopul de a studia un fenomen extrem de important, respectiv schimbările climatice. Materialele realizate cu multă stăruință de elevii noștri au analizat nu doar cauzele globale, ci şi cele locale ale acestui fenomen, încercând în acelaşi timp să identifice soluţii viabile pentru combaterea acestei ameninţări la adresa întregii lumi şi pentru a construi un viitor mai bun.