Ieri, 14 septembrie, ghiozdanul a devenit iar la „modă” la Ștei, deoarece clopoțelul a sunat pentru cei 1.848 elevi care, după o vacanță mult mai prelungită ca de obicei, au luat cu asalt străzile orașului cu o destinație ușor de anticipat, întâlnirea cu școala.

Datorită faptului că orașul Ștei este în cod verde de pandemie, s-a putut trece la prezența fizică a tuturor elevilor la cursuri în cele patru instituții de învățământ care au creat toate condițiile din punct de vedere sanitar pentru siguranța celor care își vor desfășura activitatea pe parcursul anului școlar 2020-2021. Porțile Grădiniței cu Program Normal și Prelungit au fost deschise, încă de dimineață, pentru a primi cei 152 de preșcolari, repartizați în nouă grupe, de educația lor ocupându-se 15 cadre didactice, 2 didactic-auxiliar, cinci îngrijitoare și un munictor de întreținere, așa după cum a specificat prof. Lucreția Cearnău, directoarea grădiniței. Curtea Școlii Gimnaziale „Miron Pompiliu” nu a mai fost plină ca altă dată cu ocazia primului clopoțel, deoarece elevii au intrat direct în clase. Aici vor  învăța 587 de elevi, repartizați în 25 de clase, de care se vor ocupa 41 de cadre didactice, 12 personal didactic auxiliar și nedidactic. „Ziua de 14 septembrie 2020 va avea o semnificație specială pentru copiii din întreaga țară, când clopoțelul, după o liniște apăsătoare de câteva luni, va suna iar. Este momentul ca școala noastră să își deschidă larg porțile  pentru copiii și profesorii care au așteptat cu atâta nerăbdare reîntâlnirea. Chiar dacă e un debut de an școlar altfel, cu măsuri suplimentare  de siguranță, acest loc binecuvântat, școala noastră, este pregătit pentru a ne conduce pe un nou drum al cunoașterii și al marilor descoperiri.Prin urmare, de azi (nr. de ieri, luni, 14 septembrie) elevii noștri se vor putea bucura de prezența fizică la școală, în două schimburi, pentru a beneficia cu toții de protecție și siguranță. Emoțiile sunt firești pentru reîntoarecerea la școală, mai ales în contextul pandemic actual, însă pășim cu toții cu multă încredere, cu dorința de progres, cu iubire și credință, dar mai ales cu speranță”, a afirmat, printre altele, prof. Simona Pantea, directoarea Școlii Gimnaziale „Miron Pompiliu”.

 

Colegiul Național „Avram Iancu”

„Școala este pregătită pentru prima zi din toate punctele de vedere fiind respectate toate cerințele impuse atât de MS cât și MEC. Suntem pregătiți și așteptăm atât noi, cât și elevii, poate mai mult decât oricând, prima zi de școală, ziua revederii după o perioadă grea și îndelungată, dar trebuie să demonstrăm că stelele nu strălucesc... fără întuneric”, a afirmat prof. Cristian Andru, directorul CN „Avram Iancu”, specificând și aspectul că unitatea pe care o conduce a fost supusă unui amplu proces de renovare în perioada acestui an. Aici vor învăța 514 elevi, repartizați în 20 de clase, plus 6 grupe la CSȘ „Avram Iancu”, care vor fi pregătiți de 39 cadre didactice, 5 didactice auxiliare și 11 nedidactice.

 

Liceul Tehnologic „Unirea”

 În liceul șteian se vor pregăti și califica în diverse meserii 595 de elevi, în 24 de clase, iar de pregătirea lor se vor ocupa 40 de cadre didactice și 18 cadre didactice auxiliare. „Având în vedere condițiile neobișnuite în care va debuta anul școlar 2020-2021, conducerea liceului nostru, împreună cu întregul personal al școlii, am pregătit spațiile conform cerințelor în vigoare, pentru a primi elevii noștri în condiții de siguranță. Ne-a preocupat și ne preocupă în permanență protejarea împotriva acestui virus a tuturor elevilor și a întregului personal. În acest sens am asigurat materialele de dezinsecție necesare, totodată fiecare elev al școlii noastre va beneficia de două măști textile primite de la primăria orașului Ștei”, a spus prof. ing. Adrian Gruie, directorul LT „Unirea” Ștei. La toate unitățile de învățământ, atât elevii, cât și cadrele didactice au fost supuși unui triaj medical de către un personal de specialitate, iar normele de igienă au fost respectate întocmai.