85 calculatoare au ajuns, în 2022, la cinci școli din județul Bihor, în cadrul proiectului „Dăm Click pe România”. Asta înseamnă că peste 400 de copii au acces acum la o educație digitală, potrivită prezentului.

Ediția „Dăm Click pe România” 2022 s‐a încheiat cu succes. Asociația Ateliere fără Frontiere (AFF) a reușit să doteze, cu 4.000 de calculatoare recondiționate, 258 din instituțiile de învățământ din România, ajungând la peste 50.000 de copii din toate județele țării.

Dintre acestea, 85 calculatoare au ajuns la cinci școli din județul Bihor, iar acum peste 400 de copii au acces la o educație digitală, potrivită prezentului. Echipamentele recondiționate au fost donate către Penitenciarul Oradea, Școala Gimnazială „Lucreția Suciu” Oradea, Grădinița cu Program Prelungit nr.1 Aleșd, Școala Gimnazială ,,Nicolae Popoviciu” Beiuș, Liceul Teoretic „Horváth János” Marghita.

„AFF recondiționează 13,5% din tot ceea ce colectează, cu impact pozitiv atât asupra mediului, cât și asupra educației digitale. În acest scop, facem un apel către toate companiile să se implice și să dezvolte proiecte pentru a ajuta la digitalizarea educației.

Avem nevoie în continuare de DEEE-uri, în special de echipamente IT, pe care companiile, dar și persoanele fizice să ni le predea gratuit, ca noi să le recondiționăm și să le donăm în continuare școlilor care au nevoie”, a declarat Damien Thiery, directorul general al AFF.

Anul acesta, programul de dotare al școlilor cu calculatoare recondiționate „Dăm Click pe România” se va afla la a patra ediție și se va desfășura, la fel ca în 2022, cu susținerea financiară a Kaufland România și OMV Petrom, cei doi parteneri strategici în lupta pentru educația digitală.

Calculatoarele donate prin „Dăm Click pe România” fac parte din procesul de economie circulară al AFF, prin care asociația preia echipamentele IT uzate și alte DEEE în calitate de colector autorizat de la companii și diverse organizații, cu scopul de a fi recondiționate de către angajații aflați în programul de inserție socio - profesională, cu scopul final de a fi donate către școlile din zone vulnerabile din țară. Companiile care vor să susțină Asociația în acest demers pot preda echipamentele IT pe care nu le mai folosesc printr‐un mesaj la adresa: colectare@atelierefarafrontiere.ro.