La Teatrul Regina Maria din Oradea, s-a desfășurat marți, 6 iunie, etapa locală a Maratonului pentru Educație Antreprenorială. Climatul a fost unul cu adevărat magic.

Educația antreprenorială reprezintă o prioritate în asigurarea unei educații adaptate la nevoile economice ale României, cât și la valorile europene în contextul globalizării și al digitalizării la nivel mondial. Consolidarea educației antreprenoriale în școli, instituții de învățământ profesional și universități va avea un impact pozitiv asupra caracterului dinamic al antreprenoriatului în cadrul economiei naționale. Pe lângă contribuția adusă la crearea întreprinderilor sociale și la înființarea de noi întreprinderi, educația antreprenorială îi va ajuta pe tineri să își dezvolte capacitatea de inserție profesională și să manifeste un spirit „intraprenorial” mai accentuat în activitatea lor din cadrul organizațiilor existente, la nivelul sectoarelor social, public și privat.

Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) Bihor a organizat marţi, 6 iunie, la Teatrul Regina Maria din Oradea, concursul celor zece planuri de afaceri rezultate în urma Maratonului pentru Educaţie Antreprenorială pentru tineri, desfăşurat în premieră în Bihor, începând cu luna martie, în cinci colegii naţionale bihorene.

Echipajul de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Oradea, format din Andrea Avram, Riana Crișan, Hrinca Emirene, Marian Vlad, Antonio Știube și George Rebeleș, coordonat de prof. Erika Plugar, a obținut premiul I, calificându-se, astfel, la etapa națională, care se va desfășura în 12 iunie, la București.