Cei mai buni elevi de anul acesta de la examenele naționale din Bihor au fost premiați ieri la sediul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Bihor. Cu o singură excepție, toți provin de la Colegiul Gojdu și au ales să-și continue studiile acolo.

Anul acesta, la Evaluarea Națională proporția candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 a fost de 75,86% iar la bacalaureat promovabilitatea a fost de 76,5%. Un candidat a luat bacalaureatul cu media 10 (zece) și 4 au încheiat examenul de evaluare națională cu media generală 10 (zece). La mai bine de două luni de la cele două examene, elevii au fost felicitați și premiați la IȘJ Bihor.

„Fără îndoială rezultatele voastre arată respectul pe care l-ați manifestat de-a lungul studiilor pentru învățătură. Cu siguranță ați fost exemple de urmat în cei patru ani de școală și îmi doresc să rămâneți exemple de urmat pentru viitorii voștri colegi, fie că vorbim de clasele de liceu sau de mediul universitar. Cineva spunea că un profesor bun este cel care nu contează ci îi face pe elevi să conteze. Rezultatele voastre se datorează și profesorilor pe care i-ați avut, profesori cărora se cuvine să le mulțumiți și să-i mai căutați din când în când chiar dacă poate traseul vostru educațional vă desparte. De asemenea, alături de voi au fost familiile. În tot ceea ce ei au făcut au înțeles că nu trebuie să vă pregătească vouă un drum ci să vă pregătească pe voi pentru drum. Rezultatele voastre denotă că au reușit acest lucru. Vă doresc, celor care sunteți acum în clasa a IX-a, să fiți peste 4 ani tot aici și colegului care a obținut nota maximă la bacalaureat, îi doresc să reprezinte cu cinste în mediul universitar, învățământul preuniversitar bihorean”, a spus șeful IȘJ Bihor, Horea Abrudan.

Elevii care au luat nota 10 la evaluare națională au primit câte 2.000 de lei și câte o diplomă de excelență iar tânărul care a luat singura notă de 10 la bacalaureat din Bihor, Andrei Gabriel Covaci de la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” Oradea, a primit 5.000 de lei.

În vară, au luat nota 10 la evaluare mațională: Daria Ayanna Câmpan de la Școala Gimnazială Dacia Oradea și Maria Daria Fologea, George Alin Lupău și Matei Oncioiu de la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” Oradea.

Cei 5 elevi au ales să își continue studiile la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” Oradea iar Andrei Gabriel Covaci a decis să își ia un an de pauză înainte de a-și continua studiile. Vrea să călătorească să facă voluntariat și să se decidă pe ce drum o va apuca.