Biblioteca Universităţii din Oradea va fi vineri, 5 aprilie, gazda lansării cărții „Călătorie în centrul inimii” a prof. univ. dr. Alexandru Athanasiu. Sunt invitați toți cei care iubesc cartea.

Facultatea de Drept a Universităţii din Oradea îi invită pe cei interesați, vineri, 5 aprilie, începând cu ora 12.00, la Biblioteca Universităţii din Oradea, pentru a participa la evenimentul prilejuit de lansarea cărţii „Călătorie în centrul inimii”, al cărei autor este prof. univ. dr. Alexandru Athanasiu, ministru al Educației în perioada 2003 – 2004, cadru didactic al Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti.

Lucrarea întruchipează o formă de exaltare a călătoriei. „Călătoria ca parcurs spiritual ce combină îndrăzneala aventurii cu sedimentarea trăirilor afective, descoperirea ideilor cu mărturisirea formelor lor de concretizare. Călătoria ca experiență umană, ca drum balizat de semnele de circulație ale valorilor, ca o cursă cu destinații cunoscute, dar aleatoriu atinse, ca o permanentă întâlnire cu oamenii, cu binele și răul pe care îl slujesc sau îl făptuiesc. Călatoria ca poveste de viață despre întâmplări trecute, sentimente prezente și pariuri cu viitorul.

În paginile acestei cărți sunt amalgamate păreri cu sentimente și stări sufletești pe care le-au ordonat afectul și rațiunea după o tablă de materii ce la fiecare capitol introduce cititorul în dialog cu societatea, națiunea și Ţara Românească. Poate este o carte și despre călătoria centenară pe care statalitatea românească a făcut-o pe drumul înca nedesăvârșit al unui destin sperăm favorabil”, se afirmă pe coperta cărții.