Elevii cu vârsta cuprinsă între 8 și 18 ani sunt invitați la Muzeul Orașului Oradea, pentru a descoperi „Locuri din Oradea și poveștile lor”.

Muzeul Țării Crișurilor Oradea - Complex Muzeal organizează, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Primăria municipiului Oradea, activitatea de educație muzeală „Locuri din Oradea și poveștile lor”, adresată elevilor cu vârsta cuprinsă între 8-18 ani.

„Proiectul își propune să prezinte locuri, clădiri din Oradea cu o anumită istorie, o semnificație aparte în evoluția, în viața culturală, dar și în cea mondenă a orașului nostru; va include o serie de povești mai puțin cunoscute din existența/istoria lor, care ne vor ajuta să le privim cu alți ochi și să ne devină mai familiare și, poate, mai dragi; întrucât lunile noiembrie și decembrie sunt mai puțin prielnice tururilor prin oraș, din cauza condițiilor climatice, prezentarea se va face în sală pe baza unor imagini actuale și de epocă”, anunță organizatorii evenimentului.

Activitatea se va desfășura la Muzeul Orașului Oradea (Aleea Emanuil Gojdu 39-41), în perioada 7 noiembrie - 15 decembrie 2023 (marți-vineri), orele 10.30 - 12.00; 12.30 - 14.00. Programările se pot face la nr. de telefon 0771.741.331. Atelierul se desfășoară cu grupuri de cel puțin 10 și cel mult 30 de copii, iar taxa de participare este de 10 lei/elev.

Activitățile vor fi organizate și susținute de către Dumitru Noane, muzeograf, Muzeul Orașului Oradea.