Programul educational „Stil de Viață Sănătos, o alimentație diversificată și o atitudine eco-responsabila” a ajuns și în Oradea. Elevii de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” au învațat să mânânce sănătos ajutați de specialiști.

Programul educational „Stil de Viață Sănătos, o alimentație diversificată și o atitudine eco-responsabila” a ajuns și în Oradea. Elevii de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” au învațat să mânânce sănătos ajutați de specialiști.
Nici profesorii nu pot distinge întotdeauna știrile false de cele adevărate sau e-mail-urile de tip phishing de notificările reale. Printre altele, aceasta este concluzia la care a ajuns o cercetare efectuată în România, Ungaria și Slovacia, în cadrul proiectului Erasmus+ „Detectivul Media pentru Tineri”.
Paul E. Michelson, de la Universitatea din Huntington SUA, va conferenția, la Universitatea din Oradea, despre istoricul Silviu Dragomir și contribuția sa la scrierea istoriei anului revoluționar 1848 în Transilvania.
Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal organizează activitatea de educație muzeală „Arlechinul”, adresată elevilor cu vârste cuprinse între 8-12 ani.
În perioada 1-5 aprilie, la Colegiul Național „Iosif Vulcan” Oradea, în cadrul proiectului Erasmus, „Think Green, Act Green!” , a ajuns o delegație de 40 de elevi și patru profesori de la Lycèe de Coulogne, Franța.
Echipele orădene, compuse în covârșitoarea lor majoritate din studenți de la Universitatea din Oradea, au dominat prin prezența lor Hackathonul Innovation Labs - Timișoara 2024.
Ca în fiecare an, Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Orizont” Oradea și Structura Tileagd, s-au deschis spre comunitate, marți, 2 aprilie, organizând evenimentul „Ziua porților deschise”, începând cu ora 9.30 la Oradea și 9.15 la structura Tileagd.
Orădenii interesați să înțeleagă lumea fascinantă și complexă a energiei și să contribuie la construirea unei societăți mai conștiente și mai responsabile din punct de vedere energetic sunt invitați joi, 4 aprilie, la un workshop despre Termoficarea Municipiului Oradea.
Sărbătorile și tradițiile populare din spațiul românesc, care celebrează anotimpul primăverii, au fost subiectul dezbaterilor și prezentărilor din cadrul workshop-ului dedicat studiilor românești în Europa Centrală, intitulat „Reminiscențe ale vechilor obiceiuri de primăvară”.
Luna aprilie va fi dedicată tineretului. În perioada 29 martie – 15 aprilie, la Casa Tineretului au loc mai multe evenimente concepute pentru a oferi participanților oportunități de învățare, dezvoltare și networking, contribuind la consolidarea capacității organizaționale și personale în domeniul tineretului.