Ca în fiecare an, la începutul lunii mai, Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” Beiuș programul aniversar intitulat „Zilele porților deschise˝. Manifestările dedicate aniversării a 136 de ani de la înființarea primei școli tehnice din partea de sud-est a județului Bihor s-au desfășurat în perioada 9-13 mai.

„După o lungă perioadă de pandemie, atât elevii, cât și noi, personalul școlii, am așteptat cu nerăbdare ediția din acest an, care a avut o amploare mai mare ca de obicei, cuprinzând activități diverse. Am început luni, 9 mai, cu o activitate ecologică de înfrumusețare a ambientului școlar, intitulată sugestiv «Expoziția florilor», în care am implicat mai multe clase și pe diriginții acestora, a ne-a declarat Claudia-Florina Cighir.

„Ziua de marți am dedicat-o, conform tradiției, patronului nostru spiritual Ioan Ciordaș, făcând obișnuitul pelerinaj la locul de veci al marelui luptător pentru unitatea românilor și martir al Bihorului, iar la mijlocul săptămânii, miercuri și joi, s-au desfășurat mai multe activități sportive, coordonate de directorul adjunct Adrian-Ionuț Sabău.

Tot joi a avut loc Concursul de istorie «Arc peste timp», dedicat elevilor din clasa a IX-a, eveniment ajuns la cea de-a XV-a ediție și am finalizat acțiunea de culegere online a materialelor pentru Sesiunea de comunicări științifice «Creativitate și inovație în educație», adresată cadrelor didactice și pentru Schimbul de experiență «Cultură, Tehnică, Inovație, Creativitate», manifestare dedicată elevilor și studenților.

Vineri, 13 mai, am organizat acțiuni de socializare atât la nivelul elevilor, cât și al colectivului unității de învățământ, la reușita acestora contribuind Consiliul Școlar al Elevilor și organizația noastră de sindicat˝, a completat interlocutoarea noastră.

Deoarece „Zilele porților deschise˝ sunt dedicate în primul rând elevilor, se cuvine să menționăm rezultatele obținute de ei la întrecerile sportive sau de cultură generală organizate cu această ocazie. Astfel, cea de-a XV-a ediție a Concursului de istorie „Arc peste timp˝, activitate cuprinsă în proiectul local ˝Contribuția beiușenilor la istoria națională˝, a fost câștigată de echipajul clasei a IX-a A, urmat la mică distanță de reprezentanții claselor a IX-a D, a IX-a B și a IX-a C.

Cât privește competițiile sportive organizate sub titulatura „Fair play˝, acestea și-au desemnat câștigătorii miercuri și joi, detalii oferindu-ne chiar directorul adjunct Adrian-Ionuț Sabău, profesor de educație fizică și sport. Interlocutorul nostru evidenția clasa a XI-a A, care s-a impus atât în campionatul de volei dedicat echipelor mixte, învingând în finală pe cei din XI B, cât și la fotbal, unde au întrecut echipa clasei a X-a C. Profesorul Sabău l-a remarcat și pe elevul Darius Zahan, din clasa a VII-a, care a câștigat turneul de tenis de masă, trecând, pe rând, de mai mulți adversari mai mari ca el.