Municipalitatea orădeană va moderniza Calea Clujului prin lărgirea carosabilului de la două la patru benzi, pe tronsonul cuprins între girația de la pasajul suprateran peste calea ferată și intrarea în comuna Oșorhei.

„Circulația pe drumul de la pasajul suprateran până la intrarea în Oșorhei este de multe ori foarte aglomerată și cu multe blocaje. Pentru rezolvarea parțială a acestei probleme, venim cu propunerea de lărgire a străzii de la două la patru benzi, crearea unei piste de biciclete și a unui trotuar pietonal. Una din cauzele ambuteiajelor e faptul că, de multe ori, mașinile care vin dinspre Oradea și doresc să facă stânga la firmele dintre Oradea și Oșorhei trec peste linia continuă. Astfel, prin această modernizare axul central va fi marcat cu panouri new jersey, care nu vor mai permite virajul stânga peste linia continuă, iar la intrarea în Oșorhei va fi amenajat un sens giratoriu, pentru ca toți cei care vor veni din Oradea și vor dori să facă stânga, să poată merge până la sensul giratoriu și să se întoarcă înapoi în zona firmelor. Totuși, aglomerația va fi redusă total doar când va fi gata centura ocolitoare a comunei Oșorhei”, a precizat primarul Florin Birta.

Documentația de avizare a lucrărilor, indicatorii tehnico-economici, dar și coridorul de expropriere aferent lucrării „Modernizare str. Calea Clujului - tronson girație pasaj peste calea ferată - intrarea în Oșorhei” a fost aprobată joi, 27 mai, de consilierii locali.

Potrivit indicatorilor tehnico-economici, partea carosabilă va avea o lungime de 1.016 m, pista de biciclete tot 1.016 m, rețeaua de canalizare pluvială -2.036 m, canalizația tehnică de telecomunicații - 1.800 m, iar rețeaua de iluminat public stradal 1.890 m. La intrarea în Oșorhei se va amenaja un punct de întoarcere (o girație).