Consiliul Local a aprobat ieri, 10 septembrie, studiile de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru amenajarea a trei piste de pumptrack pe strada Sovata – zona Crișului Repede către centură, în Parcul 1 Decembrie și în Parcul Salca II - lângă Peța.

În str. Sovata – zona Crișului Repede se propune realizarea unei piste de pumptrack de 182 m și amenajarea unei zone verzi de 7.770 mp, valoarea lucrărilor fiind de 972.532,12 lei cu TVA inclus, iar termenul de execuție de 10 luni.

În Parcul 1 Decembrie se va amenaja o pistă de pumptrack de 118 m și 15.570 mp de zonă verde. Aici, valoarea investiției este de 490.868,85 lei cu TVA inclus, iar termenul de execuție este de 6 luni.

Parcul Salca II va beneficia și el de o pistă de pumptrack de 305 m și de o zonă verde de 13.806 mp, valoarea lucrărilor fiind de 1.229.931 lei cu TVA inclus, iar termenul de realizare va fi de 10 luni. Cele trei piste speciale destinate „bicicliştilor doritori de senzaţii tari” sunt propuse de către Zona Metropolitană Oradea. Primarul Ilie Bolojan a menţionat că inițiativa de a amenaja aceste piste se datorează unei orădence care lucrează la Primăria Dusseldorf și care, întoarsă acasă la Oradea cu copiii ei, a constatat că nu are unde să îi ducă la activități specifice vârstei lor, așa cum are posibilitatea în Germania. Bolojan a mai menţionat că proiectantul pentru celel trei piste speciale este din Germania.

Pe lângă cele trei zone, Primăria Oradea a mai amenajat terenul pentru o a patra pistă de pumptrack în zona calea Aradului – Era Shooping, care va fi montată la finalul lunii septembrie, echipamentele fiind donate de firma Hornbach Oradea.