Municipalitatea orădeană a anunţat că opt firme şi asocieri de firme au depus oferte pentru realizarea centralei electrice fotovoltaice care se va regăsi pe str. Traian Blajovici, în vecinătatea Sălii Polivalente Oradea Arena.

 

Cele opt oferte au fost depuse de: asocierea formată din Avril - lider de asociere, Automatic Control - asociat 1 și Arconcad - asociat 2; Elnet Instal - ofertant unic; Energobit - ofertant unic, având ca subcontractant pe Pro Electric Team; Ensys Renewable Solutions - ofertant unic; asocierea formată din Global Technical Systems - lider de asociere și Electrofor - asociat; Restart Energy One - ofertant unic; asocierea formată din Servelect – lider de asociere şi  Energo Construcţii Civile şi Industriale - asociat; Urbio Downstream - ofertant unic, având ca subcontractanți pe Starcad și pe Arhinggal Projects, având ca terț susținător pe Urbioled.

Valoarea estimată a contractului este de 9.982.337,42 lei fără TVA.

Centrala electrică fotovoltaică de lângă Oradea Arena se realizează din fonduri europene. Proiectul a fost depus depus de către Direcția Management Proiecte Internaționale în cadrul „Programul pentru energie în România” și este finanțat prin Mecanismele financiare SEE și Norvegia 2014‐2021.

Investiția constă în realizarea unei centrale electrice fotovoltaice amplasate în parcarea de pe strada Traian Blajovici, destinată în special autoconsumului de energie electrică prin alimentarea cu energie electrică a stației termice geotermale (STG) și a stațiilor de încărcare auto aparținând Sălii Polivalente.

Pentru realizarea investiției, se propune un sistem de module fotovoltaice montate pe o structură metalică fixă, cu fundații de beton, orientate spre sud-est, sud-vest, la un unghi de înclinație de 10 grade, grupate în șiruri, care vor fi conectate la invertoare de 20 kVA, distribuite, după o configurație definitivată de către proiectant, care să acopere parțial baza de consum de energie electrică a Stației Termice Geotermale, realizată în vecinătatea Săli Polivalente, în timpul zilei.

Astfel, conform dimensionărilor realizate, se vor instala un număr de aproximativ 1.480 de module fotovoltaice, cu o putere totală instalată de aproximativ 858,40 kWp, care vor deservi atât parcarea cât și Sala Polivalentă.