Complet reabilitat și modernizat, Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu” ar urma să-și redeschidă porțile la finalul acestui an. În prezent, 75% dintre lucrări sunt finalizate și continuă cu renovarea cuvei, precum și cu realizarea diverselor instalații necesare (sanitare, termice, ventilații).

Lucrările au fost structurate în patru obiective: reabilitarea cuvei bazinului și a instalațiilor de filtrare aferente; reabilitare suprastructură, anvelopantă, amenajări exterioare și construire copertine de acces; repararea tuturor instalațiilor de producere a apei calde menajere (din corpul anexă 01) și a instalațiilor HVAC, dar și remodelarea și refacerea compartimentărilor din corpul Anexa 01.

Amenajările exterioare, constând în realizarea acoperișului din policarbonat, a accesului la bazin (asfalt+pavaj), realizarea parcării și copertinei pentru accesul sportivilor sunt finalizate.

Lucrările la instalațiile sanitare, termice și la ventilații sunt realizate în procent de 95%. Au fost montate centrale de tratare a aerului cu tubulatura aferentă, conductele  de alimentare cu apă pentru corpul anexă bazin (dușuri, toalete, băi), obiectele sanitare (dușuri, cabine de duș, vas WC, lavoar), sistemul de încălzire cu centrale termice și instalațiile de climatizare.

În ceea ce privește lucrările la instalațiile electrice, curenți slabi și semnalizare incendiu, acestea sunt finalizate în proporție de 75%. La fel și amenajările interioare la corpul anexă constând în montajul pereților din gips carton, montajul gresiei și faianței, realizarea hidroizolațiilor pereților și șapei, realizarea vopsitorii lavabile. Cuva bazinului este gata în procent de 25%.

Se mai lucrează încă la instalațiile sanitare, termice și de ventilații, instalațiile electrice, curenți slabi, semnalizare incendiu, amenajările interioare și la reabilitarea cuvei.

În urma realizării investiției, clădirea Bazinului Olimpic va funcționa în conformitate cu toate standardele în vigoare, atât cele de siguranță în exploatare, igienă, cât și cele sportive, care să permită organizarea în continuare a competițiilor sportive la standarde FINA.

Bazinul va putea asigura spațiu pentru competiții de înot și de agrement pentru publicul larg. Odată finalizată investiția, se vor diminua consumurile generale, respectiv vor scădea pierderile de apă tehnologică pentru funcționarea bazinului, se va îmbunătăți sistemul de iluminat, ventilație și încălzire în zona bazinului și vestiare, asigurând un climat optim în special în sezonul friguros.

Capacitatea arenei sportive este de 828 locuri publice și 11 pentru oficiali, din care 425 de locuri la gradena A şi 403 locuri plus 11 oficiali la gradena B.

Lucrările, în valoare totală de puțin peste 16.64 milioaner de lei fără TVA, sunt executate de Sport Play Sistems și de Mbs Group. Investiția ar trebui să fie gata în luna decembrie a acestui an.