Municipalitatea a lansat licitația pentru execuția lucrărilor interioare de creștere a eficienței energetice la clădirea Primăriei Oradea. Acest proiect este complementar restaurării exterioare a primăriei, precum și restaurării unor încăperi interioare, lucrări care s-au finalizat în anul 2022.

Anunțul de participare privind licitația deschisă având ca obiectiv „Execuția lucrărilor pentru obiectivul de investiții: Creșterea eficienței energetice a clădirii Primăriei Municipiului Oradea”, proiect finanțat prin PNRR, a fost publicat pe www.oradea.ro – Secțiunea „Informații de interes public” – secțiunea „Licitații”. Data limită de depunere a ofertelor în SICAP este 14 februarie, ora 15.00.

Valoarea estimată a achiziției este de 29.531.418,56 lei (fără TVA).

Lucrările sunt finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) - Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 2 - Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, Operațiunea B: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice.

Lucrările au ca obiectiv creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei. Astfel, se urmărește reabilitarea termică a acoperișului (izolarea planșeului de pe ultimul nivel) și subsolului; modernizarea instalației electrice și de iluminat, utilizarea unor corpuri de iluminat LED; reabilitarea instalațiilor sanitare, de încălzire și de răcire pentru a fi eficiente din punct de vedere energetic.

Totodată, clădirea va fi echipată cu echipamente performante specifice ventilării cu recuperatoare de căldură cu o eficiență energetică ridicată.

Lucrările cuprind și  montarea unor stații de alimentare a vehiculelor electrice.

„Gestionarea eficientă a energiei este deosebit de importantă pentru a se putea realiza economii, dar și pentru a reduce emisiile de dioxid de carbon”, menţionează Primăria Oradea.